Grote drukte op het Oudelandsdijkje.
Grote drukte op het Oudelandsdijkje. (Foto: Han Giskes)

Onbevredigende inloopavond frustreert

PURMEREND – De strijd over het Oudelandsdijkje als locatie voor de Woonplek waar twintig mensen met ernstige problematiek zullen worden ondergebracht, veroorzaakt aardig wat rumoer overal. De eerste inloopavond, afgelopen dinsdag, waar de bezorgde omwonenden in gesprek konden gaan met de gemeente, zit er op. Maar omdat er weinig respons komt op de zorgen die ze uitten is alle media-aandacht welkom.

door Nelleke Vogel

De Woonplek blijft de gemoederen bezig houden

Zo verzamelden zich zo'n vijftig buurtbewoners afgelopen zondagochtend rond halfelf op het Oudelandsdijkje naast de begraafplaats. Waar Hart van Nederland, het programma van SBS6, opnamen kwam maken over de commotie rondom de plannen. De week ervoor waren omwoners al langs de deuren gegaan met een petitie tegen de Woonplek die inmiddels door bijna 2200 mensen is ondertekend. De landelijke belangstelling was voor hen dan ook een extra steuntje in de rug.

Het was vast een mooi uitzicht op deze zonnige winterdag vanaf de brug waar wethouder Thijs Kroese de filmploeg het eerst te woord stond, ver van de verzamelde buurtbewoners op de dijk. De zon scheen op het kleine stukje groen, een eiland middenin het centrum van buitenactiviteiten van de stad. Met aan de ene kant het Leeghwaterpark met de vele festivals, de kinderboerderij, de speeltuin en het zwembad, en aan de andere kant de begraafplaats en het druk bereden fietspad waar veel scholieren hun weg naar school afleggen. De bewoners van de nieuwe wijk Klein Where waren groot vertegenwoordigd: de Woonplek ligt pal voor hun deur, op een plaats waar, toen zij hun woning kochten, vol-

Zie verder pagina 9

Mariska de Kraker, Daphne de Vries en Nancy de Rooij-Brand op de bewuste plek.
Mariska de Kramer wordt geÏnterviewd door SBS6.