Volop strijd tijdens het duel tussen de rugbyvrouwen van JuRo Unirek RC Waterland en All Blues.
Volop strijd tijdens het duel tussen de rugbyvrouwen van JuRo Unirek RC Waterland en All Blues. (Foto: aangeleverd)

Nipte zege rugbysters Waterland

HILVERSUM- De rugbysters van JuRo Unirek RC Waterland hebben zich goed hersteld van de nederlaag in de openingswedstrijd tegen The Bassets uit Sassenheim in de kampioenspoule om de landstitel. De Purmerendse formatie won zondag met 12-10 van All Blues uit Hilversum en steeg in de poule van zes daardoor naar de vierde plaats.

Zoals de uitslag doet vermoeden waren de ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij het er aanvankelijk naar uitzag dat de Hilversumse ploeg aan het langste eind zou gaan trekken. De thuisploeg kwam met 0-10 achter, maar vocht zich terug in het duel tot 10-10 via try's van Inger Jongerius en Kyra Elzinga.

Reserve-kicker Aurelie Oosterlynck benutte vervolgens na de laatste try de conversie en bezorgde haar ploeg zodoende de winstpunten.

,,Het is niet de eerste keer dat we van een achterstand terugkomen in de wedstrijd", liet ze na afloop optekenen. ,,Dat deden we vorige week tegen The Bassets bijvoorbeeld ook, maar uiteindelijk kwamen we toch tekort. Een belangrijk verschil met vorige week was dat we nu compleet waren."