Vrijdag 24 en dinsdag 28 januari Parasite.
Vrijdag 24 en dinsdag 28 januari Parasite. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend de komende dagen heeft geprogrammeerd. Filmhuis is gevestigd in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11 (tegenover theater De Purmaryn).

Vrijdag 24 en dinsdagmiddag 28 januari Parasite van de regisseur Bong Joon-ho, Zuid-Korea, 2019, 132'.

In 'Parasite' treffen het gezin van de werkloze Ki-taek uit de onder- en de familie Park uit de bovenlaag van de Zuid-Koreaanse maatschappij elkaar. Het straatarme gezin parasiteert in een kelderwoning op de wifi uit de buurt en tegen een hongerloon worden pizzadozen gevouwen. Zodra Ki-woo, de zoon des huizes, de woning van het gefortuneerde gezin binnenstapt, bevindt hij zich in een totaal andere wereld. Met een vals universiteitsdiploma komt hij om de tienerdochter Engelse les te geven. Op slinkse wijze weet hij ook zijn zus en ouders te introduceren als meer dan capabele werkkrachten voor de familie Park. Dat dit verstrekkende gevolgen heeft, laat zich raden. Regisseur Bong heeft nadrukkelijk verzocht om niet al te veel te verklappen, want 'Parasite' leunt op enkele onverwachte wendingen

De film is bekroond met de Gouden Palm voor Beste Film in Cannes en was winnaar van de Publieksprijs van het Parool Film Festival.

Zaterdag 25 en dinsdagavond 28 januari Sorry we missed you van de hand van Ken Loach, Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / België, 2019, 100'.                

'Sorry we missed you' is de nieuwe film van Gouden Palm winnaar Ken Loach. De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.

Ricky en Abby wonen met hun kinderen Seb en Liza Jane in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky verloor zijn baan in de bouw en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Al snel is de werkdruk torenhoog en raakt Ricky verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

De avondvoorstellingen beginnen om 20.30 uur, de matineevoorstellingen om 13.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,-).

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar is ook informatie te vinden over alle andere films die gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl

Sorry we missed you is de nieuwste film van Ken Loach.