De Landsmeerse jeugd deed het goed in de competitiefinale.
De Landsmeerse jeugd deed het goed in de competitiefinale. (Foto: aangeleverd)

Prijzen voor jeugd Hard Gaat 'Ie

LANDSMEER - Zondag 19 januari werd de finale van de Portenge pupillencompetitie van Amsterdam en omstreken gereden. Per leeftijdscategorie waren twaalf rijders uitgenodigd met de meest behaalde punten in de competitie. In de finale waren dubbele punten te verdienen, waardoor niemand zeker was van zijn plaats en het tot het eind toe spannend bleef.

Voor Hard Gaat Ie verschenen er twaalf pupillen aan de start. Bij de pupillen E/F/D/C reden Toots van Olst, Pien Visser, Marijn Schepers, Sylke Nolen en Tim Verbeek een 500m en een 300m. Toots, Pien en Marijn moesten voor het eerst een 500m rijden. Erg spannend, want dat betekent dat ze voor het eerst in een rit van baan moesten wisselen.

Sylke wist met twee persoonlijk records flink te klimmen in het klassement en kreeg de vierde prijs. Ook Tim reed twee goede afstanden en eindigde ook als vierde in het klassement van de jongens.

Persoonlijke records

Bij de pupillen B gingen Dieuwer Elich, Mats Elich, Ingmar Kaizer, Tjeerd Asjes, Gijs Nolen en Niels Brandt van start voor een 500m en een 700m. Ook in deze categorie werd flink gestreden voor de laatste punten. Het zat dicht bij elkaar en niks stond vast. Eén mindere rit of valpartij kon het klassement door elkaar schudden. Er werden meerdere persoonlijke records gereden.

Niels eerste

Gijs en Niels reden beide twee goede races waardoor ze goede zaken deden voor het klassement: Gijs werd derde en Niels mocht op het hoogste schavot de eerste prijs in ontvangst nemen. Iris Verbeek reed bij de pupillen A twee goede afstanden met een mooi persoonlijk record op de 1000m. Zij klom enorm in het klassement en eindigde op de tweede plaats.