Arcadehal.
Arcadehal. (Foto: aangeleverd)

Hot Game De Balie

AMSTERDAM - In samenwerking met de Balie organiseert de Sportraad Amsterdam donderdag 5 maart voor de vierde keer de Hot Game.

Hot Game: sport, politiek, entertainment en debat

Onder leiding van Arie Boomsma wordt gezocht naar antwoorden

Deze editie staat in het teken van de invloed van gamen op sport en bewegen. We gamen steeds meer en steeds vaker. Daarnaast hebben e-sports zich razendsnel ontwikkeld tot een miljardenindustrie. De vraag is wat dit voor de toekomstige sportbeoefening en -beleving in de stad betekent. Zijn we straks niet meer achter ons scherm weg te slaan of blijken games juist hét instrument om nieuwe generaties kinderen in beweging te krijgen?

Onder leiding van Arie Boomsma wordt gezocht naar antwoorden. Dit wordt gedaan samen met sporters, e-sporters, journalisten en wetenschappers. Zo duiken ze met e-sporters Koen Schobbers en Melania Mylioti de wereld van e-sports in wordt de verbinding gelegd met de traditionele sport. Michiel Smit, auteur van het boek Gameboy, spreekt over de gevaren van een gameverslaving en hoe sporten hem geholpen heeft zijn leven weer op de rit te krijgen. Glory-kickbokser Hamicha vertelt aan de hand van fragmenten uit de docu Soldiers wat hij leerde van een e-sportteam en andersom. Woordkunstenaar Atta de Tolk zal de avond weer samenvatten in spoken word.

Bezoekers zijn vanaf 19.00 welkom in De Balie in Amsterdam om zelf de avond af te trappen in een heuse arcadehal met retro en nieuwe arcade games. Om 20.00 begint het programma van de Hot Game in de grote zaal. Zie voor meer informatie debalie.nl/agenda/game-on-of-game-over/.