ADO'20 tegen Kadoelen MO17-1.
ADO'20 tegen Kadoelen MO17-1. (Foto: Merlijn Rademaker)

Kadoelen MO17-1 wint topper bij ADO'20

NOORD - Kadoelen reisde afgelopen zaterdag voor de lastige uitwedstrijd af naar Heemskerk voor de wedstrijd tegen de nummer 3 ADO'20 waarvan in de heenwedstrijd in blessuretijd pas de 1-0 werd gescoord.

Natgeregend met 0-1 de rust in

Na een aftastende fase kon Kadoelen na 11 minuten tot twee keer toe uitbreken maar helaas was de eindpass niet goed zodat de keepster van ADO'20 Britt beide malen redding kon brengen. Na 17 minuten stuurde laatste vrouw Elke met een fraaie trap Jiske weg aan de rechterkant. Deze kapte keepster Britt uit en schiet met links de 0-1 binnen. Acht minuten later was het Jiske die Precious weg stuurde en alleen ten koste van een overtreding binnen de 16 tegen gehouden kon worden. Scheidsrechter van Loenen kon niks anders doen dan naar de stip te wijzen. Helaas schoot dezelfde Precious op de paal en ging ook de rebound er niet in.

Vier minuten hierna was ADO'20 voor het eerst gevaarlijk. Al dan niet in buitenspelpositie passeerde de nummer 14 een paar tegenstanders maar mede dankzij goed verdedigen van Juul ging haar schot net naast. Omdat een tweetal overtredingen op de doorgebroken Precious ditmaal onbestraft bleven en Amy bij een overtalsituatie niet zag dat Precious was meegelopen, gingen beide natgeregende teams met 0-1 de kleedkamer opzoeken.

Het eerste gevaar in de 2e helft was na een minuut of 10 voor ADO'20 als een vrije trap door iedereen wordt gemist. Twee minuten later kon keepster Britt een afstandschot van Floor niet onder controle brengen maar was Jiske net te laat voor de rebound. Ook een mooie combinatie tussen Madelief, Chevarie en Precious stierf in schoonheid. Na 56 minuten belandde een vrije trap van de beste ADO'20-speelster Liselotte achter de Kadoelen-verdediging en schoot Melissa van dichtbij over.

Daarna begonnen de krachten een beetje weg te vloeien bij ADO'20 en keeg Kadoelen door Chevarie, Floor en Precious diverse mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien maar dit gebeurde niet. Vier minuten voor tijd was het uiteindelijk Precious die vanuit een moeilijke hoek prachtig de 0-2 binnen schoot. In de blessuretijd schoot Saar namens ADO'20 nog op doel maar dit was een makkelijke prooi voor Isabella. Zo behaalde Kadoelen een verdiende overwinning en blijft het koploper.