Er werd ook gezamenlijk opgetreden.
Er werd ook gezamenlijk opgetreden. (Foto: Pim Beudeker)

De KunstGreep bol van liefdesliedjes

OOSTZAAN – De start van het concert afgelopen zaterdag liep vertraging op. Iedereen wilde er toch bij zijn. Waar het in de voorverkoop nauwelijks aansloeg, liep de zaal op het laatste moment voor driekwart vol. En zoals gastheer Elbert Kooij het benoemde "Het voelt als een warme deken".

Elbert Kooij, bekend van diverse musicals en ruim 25 jaar aan het toneel verbonden, was een waar gastheer. Gezeten aan een tafeltje, luisterend naar de muziek en op gepaste momenten nam hij het woord. Zo vertelde hij over de historische achtergrond van Valentijnsdag en droeg twee gedichten voor terwijl Concordia de bekende herkenningsmelodie van het programma 'Candlelight' speelde.

Niet alleen liefde verbindt, ook muziek verbindt. In dit programma hadden het A-orkest van Concordia en het Popkoor van Bel Canto elkaar gevonden. En zo namen het popkoor van Bel Canto onder leiding van Loek Halverstad en het A-orkest van Concordia onder leiding van Henk Ummels het publiek mee in een soort Valentijnsfeest. Ook door de afwisseling, popkoor alleen, Concordia alleen en dan beide weer samen, was het zeer aantrekkelijk programma. Er werden twintig nummers gespeeld en gezongen met het thema liefde als kern.

Het geheel werd ondersteund door een diapresentatie op de achtergrond. Hier waren de 'geeltjes' te zien met als kern 'Liefde Is'. De tekst was dan op serieuze en of grappige wijze aangevuld met: 'zorgen voor een gevulde koelkast', 'samen Netflix kijken en niet alleen verder kijken', 'samen de afstandsbediening delen'. Of zoals Elbert Kooij er nog één voorlas: 'Liefde is als een flitspaal, komt onverwacht en kost veel geld'. Hij zorgde hiermee voor een lachsalvo op een toch al sfeervolle avond.

Pim Beudeker