Vrijdag overhandigde Pieter Dekker een hele kar vol mondkapjes aan de dankbare medewerkers van de Voedselbank Langedijk.
Vrijdag overhandigde Pieter Dekker een hele kar vol mondkapjes aan de dankbare medewerkers van de Voedselbank Langedijk. (Foto: Laurens Overtoom)

Pieter Dekker doneert mondkapjes aan Voedselbank

LANGEDIJK - Wie in het openbaar vervoer geen mondkapje draagt, riskeert een boete van 95 euro. Een onbetaalbaar risico voor klanten van de voedselbank. In Langedijk deed de organisatie daarom een oproep, in de hoop mondkapjes aan klanten uit te kunnen delen. Uitvaartverzorging Pieter Dekker doneerde op verzoek zo’n duizend mondkapjes. Maar daar bleef het niet bij!

Vanuit de Langedijkse organisatie kreeg uitvaartverzorger Dekker de vraag of hij nog een voorraad mondkapjes kon missen voor klanten van de voedselbank.

Daar hoefde hij niet lang over na te denken. Hij sponsorde duizend mondkapjes en riep via social media anderen op ook mee te doen. “Cliënten van de voedselbank kunnen moeilijk rondkomen en leven onder de armoedegrens. Zij hebben alle hulp nodig. Uitvaartverzorging Pieter Dekker doneert 1000 stuks. Wie wil er meedoen?”, schreef hij op Facebook. Het bericht werd al gauw tientallen keren gedeeld.

20.000 mondkapjes

Zijn gulle donatie bleek aanstekelijk te werken - diverse bedrijven besloten geld of materiaal te doneren. En zo kon Pieter Dekker vrijdag een kleine 20.000 mondkapjes langsbrengen in Broek op Langedijk. “Echt helemaal geweldig. Mede dankzij een groot aantal sponsors uit mijn netwerk hebben we er zoveel kunnen verzamelen en inkopen. Zo zie je maar, als we de krachten bundelen dan ben je tot veel in staat. Het zijn er inmiddels veel te veel voor alleen Langedijk, dus de mondkapjes worden ook uitgedeeld aan andere voedselbanken in Noord-Holland”, vertelt Dekker tevreden. Er is inmiddels contact gelegd met de coördinator van alle voedselbanken in Noord-Holland. Vanuit dat punt worden ze verstuurd naar de andere locaties.

Voedselbank Langedijk blij met de actie

Carla van Hoorn van Voedselbank Langedijk is heel blij met de actie. “We kregen steeds meer vraag om mondkapjes. Het is net zo'n uitgave die onze cliënten slecht kunnen missen, maar nu wel steeds vaker nodig hebben. Omdat Pieter een keer aangaf graag iets te willen doen voor de Voedselbank, besloot ik een beroep te doen op zijn netwerk. Het is inmiddels een beetje uit de hand gelopen.”