Tereza de Vries en Conny Bruin van de bibliotheek nodigen iedereen van harte uit voor reuring in De Binding!
Tereza de Vries en Conny Bruin van de bibliotheek nodigen iedereen van harte uit voor reuring in De Binding! (Foto: Theo Annes)

Reuring in De Binding

LANGEDIJK - Ook dit jaar start, ondanks de Corona-perikelen, het seizoen voor veel clubs en verenigingen in onze gemeente. Zaterdag 26 september is het zover; op de gehele benedenetage van De Binding, kan iedere Langedijker, jong en oud, zich laten informeren over alle activiteiten welke in Langedijk komend seizoen plaats zullen vinden. ‘Reuring in de Binding’ is de naam van de markt.

Presentatie nieuw cultureel- en sport seizoen

“Dit jaar is anders dan voorgaande jaren,” zegt Tereza de Vries van de bibliotheek. “Voorgaande jaren presenteerden alleen die clubs en verenigingen zich, welke gebruikers van de Binding zijn. Maar nu kan iedere club en vereniging in Langedijk op deze markt dat doen, van schaak-, yoga-, schilder-, muziek-, tot bijvoorbeeld toneelclub aan toe, alle verenigingen en clubs dus!. De animo is groot, inmiddels hebben al meer dan 20 clubs en verenigingen zich aangemeld en er is nog beperkte ruimte voor andere geïnteresseerden. Op de markt kunnen zij zich kleinschalig, maar zo origineel mogelijk promoten en zo hun activiteit onder de aandacht van de bezoekers brengen. De markt wordt georganiseerd met inachtneming van de 1,5 meter, er lopen handhavers rond en iedere bezoeker krijgt een handleiding zodat het zo veilig mogelijk is.”

Voor kinderen en hun (groot)ouders treedt, wegens het grote succes van vorig jaar, goochelaar Olivier Quist op. Hij geeft twee gezinsvoorstellingen, om 11.00 en 13.00 uur en ieder kind kan een fantastische truc leren. Reserveren voor deze voorstellingen is verplicht, want er is bij iedere voorstelling beperkt plek. Bovendien vindt er ook dit jaar weer een boekenverkoop plaats van afgeschreven boeken, welke voor een laag bedrag gekocht kunnen worden. Tereza: “De 26ste september van 10.00 tot 14.00 uur belooft weer heel informatief en gezellig te worden. Iedere Langedijker, van groot tot klein wordt hiervoor uitgenodigd en kan die dag zien wat er voor hem of haar te doen is in het komend seizoen!”

Voor informatie en aanmelding: www.bibliotheeklangedijk.nl of bel 0226 313304.