Het winkelend publiek was heel enthousiast!
Het winkelend publiek was heel enthousiast! (Foto: Mado de Vries)

Zomers kunstwerk in het winkelcentrum

BROEK OP LANGEDIJK - Maureen Kolhoff, kunstenares uit Waarland maakt in samenwerking met Winkelcentrum Broekerveiling en jongerenplatform Artquake een 3D streetpainting in het winkelcentrum. Van woensdag tot en met zaterdag was Maureen bezig in winkelcentrum Broekerveiling met een 3D streetpainting.

De oude streetpainting lag er nog, dus die moest eerst overgeschilderd worden. Daarna konden de eerste lijnen worden gezet. Het kunstwerk is niet direct op de vloer geschilderd, maar op pvc folie, dit is een soort grote vloersticker, die ook weer makkelijk weggehaald kan worden. Het ontwerp is in overleg gemaakt met winkelcentrum Broekerveiling. Het idee was om een gat te maken, omdat dit het meeste diepte effect geeft. We hebben voor een zomers thema gekozen, zodat het een vrolijk werk zou worden. Het leuke van een 3D streetpainting is, is dat je er ook op mag staan. Er ligt een sticker op de grond geplakt met voetjes erop geschilderd. Als je hier op gaat staan en een foto maakt, krijg je het 3D effect te zien. Ook kun je zelf op het werk poseren. Ga bijvoorbeeld op het vlot zitten of loop over de boomstam heen. De streetpainting blijft een paar maanden liggen. Het mooie van straatkunst is dat het mensen met elkaar verbind. Waar mensen normaal gewoon hun eigen ding doen, maakten veel mensen nu een praatje of kwamen iedere dag even kijken hoe het kunstwerk vorderde.

Het leukste vond Maureen toen de streetpainting net klaar was, dat de eerste mensen al op het werk gingen poseren. Zo ging een meisje op de boomstam staan en twee kinderen gingen van rots naar rots springen. Niet alleen was het 3D kunstwerk te bewonderen, ook was er op de achtergrond een promo filmpje van Artquake te zien en folders waar je meer informatie kunt vinden wat Artquake doet.

Artquake is een creatief platform voor jongeren uit Heerhugowaard, Langedijk, Alkmaar en omgeving. Ben jij tussen de 15 en 25 jaar en vindt je het leuk om creatief bezig te zijn en andere creatieve jongeren te ontmoeten. Alle genres zijn welkom van dans tot taal en van schilderen tot fotografie. Maureen heeft ook een time lapse video gemaakt die je kunt zien op haar YouTube Kanaal (Maureen Kolhoff). Wil je meer zien van Maureen haar werk, kijk dan op haar instagram (maureen_kolhoff_art) of op www.maureenkolhoff.com. Meer weten over Artquake, kijk dan op www.art-quake.com of volg ze op Instagram: artquake.westfriesland

Woensdag tot zaterdag was Maureen bezig in winkelcentrum Broekerveiling met een 3D streetpainting.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Heeft u het resultaat al bekeken?