Hopelijk is er volgend jaar weer een feesttent met live muziek.
Hopelijk is er volgend jaar weer een feesttent met live muziek. (Foto: Vincentdevriesfoto.nl - archief)

Alternatieve kermis Zuid-Scharwoude

Vervolg van voorpagina


"Natuurlijk is het anders maar we gaan er alles aan doen om het kermisgevoel te waarborgen. Bekende gezichten zorgen voor de muzikale omlijsting op een gereduceerd volume. Ook hebben we voor binnen onze eigen kermisattracties weten te strikken waar lekkere prijzen mee valt te winnen. Tipje van de sluier; er is onder andere een draaimolen, reuzenrad en touwtjetrek. De drie dagen delen we op in shifts van drie uur met daarin genoeg vermaak. Hopelijk zorgen we toch nog voor een beetje kermisgevoel! Meer informatie op www.cafedeschelvis.nl."

Roode Leeuw

Café de Roode Leeuw gaat eveneens creatief om met de veranderingen en houdt een Kermis 5 daagse. Uitbater Mark Kroon: "Door de steeds veranderende regelgeving was de weg hier naartoe heel erg hobbelig, je moet steeds schakelen en dan nog kan het de week erop weer anders zijn. Maar uiteindelijk hebben we iets heel moois neergezet. Anders dan we van plan waren, dit wordt namelijk de vijfde kermis dat wij eigenaar zijn van de Roode Leeuw Vandaar dat we het ook de (kermis) 5 daagse van Langedijk noemen. Als ondernemer moet je creatief zijn en wij denken dat we, ondanks dat er maar 136 mensen per shift naar binnen mogen, een leuke gezellige kermis neer kunnen zetten. We krijgen veel medewerking van onze vaste artiesten, organisatoren en dj’s. Iedereen wil graag een goede alternatieve kermis neerzetten. Het maakt ook niet uit of je in de zaal of in het voorcafé zit, je krijgt in beide ruimtes hetzelfde. Wij verwachten samen met de artiesten, dj’s en gasten er een paar mooie gezellige dagen van te maken, het zal heel anders zijn als andere jaren maar dat het een bijzondere kermis word is wel zeker. De zaterdag is al uitverkocht! We hebben live optredens van Yves Berendse en Robert Leroy, de coverband Guilty en op maandag en dinsdag komen Henk Naber, Robbert van der Steenhoven en Lyanda de 5 daagse van Langedijk gezellig afsluiten."

Meer informatie op www.roodeleeuw.nl.

Kom niet van een koude kermis thuis

De burgemeester doet wel een dringende oproep: “Of je nou kaartjes hebt gekocht voor het café, de kermisattracties bezoekt of gewoon met een paar mensen thuis een biertje drinkt, denk om de basisregels! Die regels zijn er voor onze eigen gezondheid en die van anderen. Vier de kermis en heb plezier, maar let een beetje op. Hou je waar je ook bent aan de anderhalve meter. En een kermisborrel thuis? Denk om het advies om maximaal zes personen te ontvangen. We beleven dit jaar de kermis anders dan anders. Fijn dat het toch kan. Maar wees wijs, voorkom dat we van een koude kermis thuis komen. Laten we door de regels na te leven de ondernemers steunen die deze kermis mogelijk maken. Zodat we dit soort feesten met elkaar kunnen blijven vieren.”

Gelukkig zijn er dit jaar wel attracties voor de kids, maar dan op de Speelweide.