Afbeelding
(Foto: Scherpzinnig, Rianne Groen)

Sportpodium Waarland opent de deuren

WAARLAND – Nog een paar dagen en dan gaat het los in de nieuwe sporthal in Waarland. Momenteel wordt nog hard gewerkt om zoveel mogelijk laatste puntjes op de i te zetten voor de meest moderne sporthal van de regio, gerealiseerd dankzij de onvoorwaardelijke inzet van 200 vrijwilligers.

De hal beschikt over een fantastische sportvloer en een geweldige akoestiek (geluidsarm) en is volledig energieneutraal. De Waarlandse sportverenigingen staan al te trappelen om te sporten in de hal, die de naam Sportpodium Waarland kreeg.

Sportpodium Waarland: een podium voor sporters. Of zoals de Dikke van Dale podium uitlegt: ‘Gelegenheid om op te treden, zich te ontwikkelen of zich te uiten: een podium bieden aan jonge artiesten.’ En reken maar dat er jonge artiesten zullen aantreden die zich er op alle fronten kunnen ontwikkelen en uiten, zoals de vijf kersverse zaalvoetbalteams en de schooljeugd. Maar natuurlijk is het een podium voor jong én ouder: dankzij een gevarieerd sportaanbod heeft heel Waarland de mogelijkheid om dicht bij huis te sporten in een hal die - samen met het nieuwe sportcafé - zorgt voor reuring, gezelligheid en verbinding.

Eerste wedstrijden

Een grootscheepse opening zit er door corona niet in en dus wordt de hal deze week met stille trom in gebruik genomen. Hoewel nog niet alle ruimten volledig zijn ingericht, kunnen de eerste wedstrijden worden gespeeld. Op donderdag 10 september om 20.00 uur is de eer aan de 70-jarige handbalvereniging Con Zelo die voor het eerst in haar geschiedenis zaalwedstrijden in eigen dorp kan spelen. De handballers gaan van start met een trial van onder andere dames 1 tegen dames 1 van Schagen. Op vrijdag 11 september is het de beurt aan de zaalvoetballers van voetbalvereniging Con Zelo, vanaf 19.00 uur. Het Waarlandse zaalvoetbal is compleet nieuw leven ingeblazen toen bekend werd dat de sporthal het licht zou zien. De schooljeugd krijgt vanaf maandag 14 september 10.00 uur gymles in de hal. (Vanwege een te verwachten grote toeloop op de nieuwe hal in deze coronatijd, geeft Stichting Sportpodium Waarland zeer beperkt ruchtbaarheid aan genoemde wedstrijden).

Interactieve spelmuur

De sporthal is volledig uitgerust met sporttoestellen en spelmateriaal, met als klap op de vuurpijl binnenkort ook een innovatieve en interactieve spelmuur. Met enorme projecties, meeslepend lichtspektakel, krachtig geluid en activiteiten die kinderen motiveert te bewegen en te leren. Maar ook andere generaties zullen plezier beleven aan de spelmuur, die kon worden aangeschaft dankzij bijdragen van Univé, Badpop en diverse donateurs.

Afbeelding
Afbeelding