Bernlef de Vries, directeur ontwikkeling Vink bouw (l) en wethouder Ad Jongenelen (r) van de gemeente Langedijk.
Bernlef de Vries, directeur ontwikkeling Vink bouw (l) en wethouder Ad Jongenelen (r) van de gemeente Langedijk. (Foto: D. Jepma)

Plan voor woningen

LANGEDIJK - Het college van Langedijk heeft ingestemd met het principeverzoek tot woningbouw op het voormalige Rodeoterrein in Broek op Langedijk.

Het gaat om het bijna 11.000 vierkante meter grote gebied tussen de wijk Broekrijk, de Wup, het Oudekerkpad en het Mandepad. Het door ontwikkelaar Vink Bouw ingediende schetsplan gaat uit van 84 woningen, zowel appartementen als rijwoningen, allen aan doorvaarbaar water. Wethouder Ad Jongenelen: "Dit is een uniek stukje Broek op Langedijk en een enorme en zichtbare verbetering van de entree van het dorp en de omgeving. De schets die er ligt voldoet aan de grote diverse vraag aan woningen. Bovendien biedt deze ontwikkeling kansen voor de doorvaarbaarheid van Langedijk.” Het Mandepad vormt nu een knelpunt op de vaarroute tussen Museum BroekerVeiling en Sint Pancras. Het plan is om het water op termijn door te trekken richting Papenhorn en Dijk en de kruising Mandepad-Westelijke Randweg te laten vervallen, wat zorgt voor een veiligere verkeersafwikkeling. De Wup kan straks aan twee kanten worden ontsloten. Vink Bouw BV wil in het najaar met omwonenden om de tafel en in 2022 starten met de bouwwerkzaamheden.