Ben Wansink
Ben Wansink (Foto: )

Coronatijd

Je krijgt mij voorlopig het vliegtuig niet in en ik aarzel om naar een restaurant te gaan. Een optreden op een plein met veel te veel mensen, ik doe het niet. Zelfs naar de winkel gaan is een bezigheid die ik graag oversla.


Ik weet heus wel dat onze economie draaien moet en de hardwerkende middenstanders blij met mijn klandizie zullen zijn, maar ik doe het niet of slechts in uiterste noodzaak. Een volle verjaardag sla ik over en mijn kleinkinderen zie ik nog steeds heel voorzichtig. Als ik dan verhalen lees van jongeren die uitgebreid samen feesten en de afstand niet houden, dan begrijp ik er niets van. Hebben zij geen ouders, opa's of oma’s en andere ouderen die zij kunnen besmetten?

'Ik ontdek dat deze tijd ook voordelen heeft'

Natuurlijk verlang ook ik naar een wereld zonder virusproblemen en natuurlijk wil ook ik mensen ontmoeten en kunnen reizen zonder belemmeringen. Maar het is niet anders, dus doe ik nu andere zaken die ik ook leuk vind. Ik lees, kijk Netflix, schrijf en teken en maak het samen met mijn vrouw gezellig. Ik ontdek dat dat voordelen heeft: je komt dichter tot elkaar en doet veel meer samen. Als je dan de mazzel hebt een leuke relatie te hebben dan kom je die moeilijke tijden heus wel door.


Dan denk ik gelijk aan hen die niet die gelukkige omstandigheden hebben: alleenstaanden, zieken en eenzamen. Voor hen moet het extra zwaar zijn en misschien staan we daar toch nog te weinig bij stil. Daarom zou ik graag willen zien dat de televisie meer troostuitzendingen maakt met leuke, humoristische, nostalgische programma’s.'


Ik zou best programmabeheerder bij een ouderenomroep willen zijn. Mijn programmering voor vanavond: eerst uitslapen tot 09.00 uur, dan tot 10.00 uur muziek van bijvoorbeeld André Rieu, tussen 10.00 en 11.00 uur de herhaling van een leuk spelprogramma (bijvoorbeeld Babylonië), tot 12.00 uur lachen met Andrévan Duin, na het journaal een praatshow met Jeroen Pauw, dan een toneelstuk van Het Theater van de Lach. Vervolgens een uurtje niets (even uitrusten) en de avond met het journaal, een quiz en een komische of een natuurfilm. Wel om 22.30 uur naar bed, dan is het mooi geweest! Ik geef toe: weinig diepgang maar het leven is al zwaar genoeg! Morgen weer de ernst van de dag op tv.

Ben Wansink