Beleef net als deze dames plezier op het water.
Beleef net als deze dames plezier op het water. (Foto: Aangeleverd)

STPL slaat nieuwe wegen in

LANGEDIJK - Niet alleen verharde wegen maar ook vaarwegen worden binnenkort opgenomen in het aanbod van tochten door Langedijk, georganiseerd door de Stichting Toeristische Promotie Langedijk. De altijd enthousiaste Langedijker Peter de Nijs, bestuurslid van de Stichting, vertelt waar het allemaal omgaat.

"Museum BroekerVeiling heeft al enige tijd diverse mogelijkheden om zelf, al varend, Langedijk te ontdekken. Elektrische aangedreven akkerschuitjes, Subboards en kano’s kunnen er gehuurd worden. Daar is veel belangstelling voor. Samen met het museum zijn we rond de tafel gaan zitten en kwamen al gauw tot een mogelijkheid die superleuk en ook verrassend is, namelijk een kanotocht onder leiding van een gids. De gids vertelt over de vele unieke plekjes in Langedijk die je vanaf het water kunt ontdekken. De kano’s bieden plaats aan twee tot drie personen en we starten bij aanmelding van minimaal 8 tot maximaal 15 personen. De eerste tocht is dinsdagavond 11 augustus en de tweede dinsdagavond 25 augustus. Beiden starten om 19.00 uur vanaf Museum BroekerVeiling en duren tot 21.00 uur. En om het helemaal leuk te maken worden deze tochten door de Stichting gratis aangeboden." Verdere informatie en opgave bij Peter de Nijs via 06-13127283 of pcndenijs@gmail.com of bij het museum via 0226-313807.

Fietstochten

"Onze fietstochten zijn al langer bekend en succesvol. We hebben twee nieuwe tochten uitgezet en die gaan ook onder leiding van een of meer gidsen langs de gedichten- en locatieborden die op verschillende plaatsen in Langedijk staan. De planning is om de fietstochten op dinsdag 18 augustus en dinsdag 1 september in de middag of ’s avonds te houden. Het tijdstip is afhankelijk waar de voorkeur van de deelnemers naar uitgaat. We starten als er minimaal vijf personen zijn met een maximum van 25 personen vanaf Museum BroekerVeiling. Ook hier geldt dat deze tochten gratis worden aangeboden door de Stichting Toeristische Promotie Langedijk. Vanzelfsprekend wordt bij alle activiteiten rekening gehouden met de RIVM-maatregelen", aldus Peter de Nijs. Opgave voor de fietstochten kan ook bij hem.