Ware kunstwerkjes op de muur.
Ware kunstwerkjes op de muur. (Foto: AG Heeremans Photography)

Kleurrijke workshop muurschilderen

NOORD-SCHARWOUDE - Maureen Kolhoff verzorgde maandag 27 juli namens het culturele jongerenplatform Artquake een workshop muurschilderen in Huiskamer Langedijk in Noord-Scharwoude. Één van de muren van het centrum voor jongeren werd in een nieuw jasje gestoken. Enthousiast gingen deelnemers aan de slag met verf en kwasten, wat tot een superleuk resultaat leidde.

De workshop werd gestart met een voorstelrondje. De deelnemers gingen samen de muur aanpakken dus het was wel belangrijk dat iedereen elkaar een beetje beter leerde kennen. Nadat iedereen had verteld over zijn hobby´s en kwaliteiten was het tijd om te gaan schetsen en brainstormen. Het ene na het andere creatieve idee rolde eruit. Overal werd aandacht aan besteed, aan kleur, licht en schaduw en de positie van elk seizoen. Al die ideeën werden op papier gezet en uiteindelijk kwamen ze samen op een tof ontwerp: de vier seizoenen. Elke deelnemer ging zijn eigen seizoen uitwerken en nadat alle lijnen op de muur stonden, gaf Maureen nog een handige uitleg over het mengen van kleuren. Toen was het tijd om aan het echte werk te beginnen. Blikken verf werden opengetrokken en de kleuren werden gemengd. Het saaie witte behang verdween en de prachtige seizoenen verschenen op de muur. Dankzij het harde werk van de deelnemers en vrijwilligers, is de saaie kamer omgetoverd tot een kleurrijke ontmoetingsplek voor jongeren in Langedijk.

Deze workshop maakt onderdeel uit van het zomerprogramma ‘Jeugd aan Zet in Crisistijd’. Dit zomerprogramma is opgezet door jongerenwerk Langedijk (Wonen Plus Welzijn) en Heerhugowaard (MET), in samenwerking met beide gemeentes en cultuurverbinder Jasmijn van Vliet. Het doel van dit programma is om jongeren de kans te geven, om ondanks de coronacrisis, er toch een leuke zomer van te maken. Tegelijkertijd wil het jongerenwerk met dit project ook een ontmoetingsplek creëren voor en door jongeren in Langedijk. Voor dit project wordt samengewerkt met het programma maatschappelijke diensttijd (MDT) dat onder het Ministerie van VWS valt.

Meer info op www.maureenkolhoff.com en www.art-quake.com. Deelnemen aan het zomerprogramma met de workshops rap, podcast maken, hunters en graffiti? Kijk op Facebook: Jongerenwerk Langedijk of MET Welzijn Heerhugowaard en /of Instagram: @Huiskamerlangedijk of @Metjongerenwerkhhw.

JOËLLE VAN AMERSFOORT

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding