Afbeelding
Siem Smit

10 vragen aan Siem Smit

Ik ben nu 40 jaar verbonden als clubscheidsrechter van LSVV. Bij het fluiten kan je niet 22 man/vrouw tevreden houden in het veld. Je wilt niet alles willen horen en je moet pragmatisch omgaan met de regels, het moet leuk blijven voor eenieder en zeker ook voor de scheidsrechter. Het is jammer dat er niet meer oud-voetballers de fluit ter hand nemen op de zondag.

Wat is er leuk aan clubscheidsrechter zijn?

Wie bent u?

Ik ben Siem Smit, 61 jaar en getrouwd met Petra, we hebben twee dochters. Oud marine officier, buiten dienst na 37,5 dienstjaar.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben er één van Jan Smit, voorheen de koster en Jopie Pankras, ik ben geboren in Oudkarspel. Mijn vader was jarenlang scheidsrechter bij de afdeling Noord Holland en vlagde ruim twaalf jaar bij het eerste team van LSVV. Ik fluit nog steeds met zijn oude fluit die zeker 65 jaar oud is.

Wat heeft u met dit dorp?

Geboren en getogen en veel van de wereld gezien waarvan heel veel water en dan staat Langedijk ook bekend als waterrijk. Dat moeten we zo houden en liefst uitbreiden.

De mooiste plek?

Mooiste plek: het Geestmerambacht, een stuk mooi natuurgebied en natuurlijk het LSVV complex met uitzicht op de St. Jan. Dat zie je bijna nergens meer, voetballen achter de kerk

Mooiste herinnering?

De kampioensfeesten bij LSVV als het eerste team promoveerde naar een hogere klasse.

Als u burgemeester was?

Blijven uitleggen dat plaatselijke politiek niet te vergelijken is met de landelijke. En stimuleren dat vrijwilligerswerk in welke vorm dan ook belangrijk is voor de gemeenschap.

Beste advies dat u ooit kreeg?

Van mijn oude buurman dat ik op mijn zestiende naar de marine moest gaan

Uw wens voor Langedijk?

Niet vol laten bouwen tot in het extreme maar ook het dorpse karakter behouden

Uw opvolger?

Siem van Duin. Hoe ziet hij de toekomst van het midgetgolf op topniveau