Uiteraard met felicitaties van de burgemeester.
Uiteraard met felicitaties van de burgemeester. ((Foto: aangeleverd))

Briljanten bakkersechtpaar Weder

BROEK OP LANGEDIJK - Het echtpaar Jan Weder en Tiny Weder-Schilderman, wonend aan Dokter Majoeroplantsoen in Broek op Langedijk, is dit jaar 65 jaar getrouwd. Een goede reden voor burgemeester Leontien Kompier om het jubilerende echtpaar van harte te feliciteren. Dat deed ze bij het echtpaar thuis.

Jan is een geboren en getogen Broeker. Tiny verhuisde op zestienjarige leeftijd vanuit Breezand naar Oudkarspel. Daar ontmoette ze Jan nadat hij had gevoetbald bij sportvereniging DTS waarvoor hij nog steeds actief is. Zes jaar later trouwden de twee en werden ze eigenaar van Bakkerij Weder aan de Dorpsstraat in Broek op Langedijk.

Hun bedrijf bestond destijds uit een bakkerij, een lunchroom en een slijterij. Hier werkte Jan als banketbakker. De vader van Jan was ook actief in de bakkerij. Na zijn overlijden zette hij de bakkerij voort met zijn broer Kees.

Eind jaren 90 verkocht de familie het bedrijf waarboven ze ook woonde. Het jubilerende echtpaar woonde vervolgens tot enkele jaren geleden in een ander huis aan de Dorpsstraat in Broek op Langedijk.

Wat het geheim is van een lang en goed huwelijk? Jan weet het wel. “We zijn aan elkaar gewaagd.” Verder is het echtpaar dankbaar om op deze hogere leeftijd met elkaar het leven te mogen leven. Ook zijn ze blij dat het goed gaat met hun drie kinderen, zeven kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Verder hebben Jan en Tiny geen wensen. “We moeten nu alleen nog maar tevreden zijn”, zegt Jan. Tiny sluit zich hierbij van harte aan.

Burgemeester Kompier wenste het echtpaar veel geluk toe in de toekomst.

Het originele bakkersbordje prijkt nog aan de wand bij het echtpaar.
De trouwfoto van 65 jaar geleden, in een Langedijker schuitje.