Lekker naar buiten met meester Tim, die allemaal leuke spellen bedenkt!
Lekker naar buiten met meester Tim, die allemaal leuke spellen bedenkt! (Foto: aangeleverd)

'Meester' Tim maakt er het beste van

LANGEDIJK - De 22-jarige Tim Mühlbauer werkt bij Allente als pedagogisch medewerker. Momenteel doet hij dat in de noodopvang op de locatie in Broek op Langedijk. Hoe is het voor hem om tijdens deze coronacrisis zijn werk te doen?

"Ik heb sport en bewegen niveau 4 gestudeerd en in mijn examenjaar liep ik stage bij een buitenschoolse opvang. Dit beviel heel goed omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken én ik kon iets betekenen qua sport en spel op die groep. Sinds vorig jaar werk ik op de maandag, dinsdag en donderdag op de sport bso waar we allerlei sport en spelactiviteiten met de kinderen doen. De rest van de week ben ik werkzaam op de (gewone) bso. Momenteel werk ik in de noodopvang wat natuurlijk anders is dan normaal. Nu komen alle kinderen uit de hele gemeente Langedijk, waarvan de ouders een cruciaal beroep hebben naar de noodopvang. Dit is allemaal op één locatie. In de ochtend maken ze hun huiswerk en in de middag is het gewoon zoals normaal. Er is één leerkracht aanwezig die hun helpt bij het huiswerk en daar mogen maximaal vijf kinderen bij zijn."

Kinderen passen zich snel aan

Wat is het grootste verschil nu, met je normale werkzaamheden? "Het is vooral rustiger op de groep, omdat er veel minder kinderen komen dan normaal - gemiddeld 25 per dag - en je hebt één medewerker op vijf kinderen. Normaal is dat één op tien tot twaalf. De kinderen vonden het vooral in het begin lastig. Opeens moeten ze naar een andere groep met onbekende gezichten. Mara je ziet wel dat ze zich heel snel aanpassen en dat ze het snel leuk vinden. Ze zoeken vanzelf aansluiting met andere kinderen en ik verbaas mij hoe snel dat gaat en hoe makkelijk kinderen dat doen. Voor kinderen die het wel moeilijker hebben, doe ik vooral gezamenlijke spelletjes of activiteiten om ze zo te laten wennen aan iedereen. Ik leg uit wat er nu gebeurt en waarom we 1,5 meter afstand moeten houden en kinderen begrijpen dat heel goed. Ze doen nu zelf spelletjes waarbij je die afstand van elkaar moet houden"

Elk nadeel....

Voor mij persoonlijk was het niet heel erg wennen omdat ik mij vrij snel kan aanpassen, maar andere collega’s hebben het er wel moeilijker mee. We proberen daarom zoveel mogelijk te praten met iedereen over waar ze tegenaan lopen. Nu er dus meer medewerkers zijn vanuit de hele organisatie, zie je ook weer andere gezichten op de werkvloer. Ik vind dat vooral erg leuk. Collega’s die je helemaal niet kende en waar je nu hele leuke gesprekken mee hebt. Dat vind ik vooral erg positief. Het nadeel vind ik dat we heel erg moeten letten op elkaar en dat iedereen apart van elkaar moet zitten met vijf kinderen. We kunnen dus wel met elkaar praten, maar op afstand. Maar over het algemeen is iedereen vrolijk en we maken er met z'n allen gewoon een extra leuke tijd van!"