Jarige job, André werd speciaal toegezongen door The King.
Jarige job, André werd speciaal toegezongen door The King. (Foto: Vincent de Vries)

The King laat De Bosgroet swingen

ZUID-SCHARWOUDE - Zaterdagmiddag werden de cliënten en de zorgkanjers van woonvoorziening De Bosgroet van Esdégé-Reigersdaal verrast door een optreden van 'The King and Wim from Graceland'.

Bewoners, omwonenden en toevallige passanten genoten met volle teugen van dit mini concert van de enige echte Langedijker Elvis. "Vorige week belde Jan van Leeuwen, beter bekend als Jan De Kikker, met de vraag of ik op wilde treden voor zijn zoon Jeroen. Hij en andere ouders die op De Bosgroet een kind hebben wonen, mogen voorlopig niet meer op bezoek komen." Hartverscheurend vond Moos dit verhaal, en hij hoefde dan ook niet lang na te denken. Samen met geluidsman en dj 'Wim From Waarland' togen ze naar Zuid-Scharwoude. "Aan alle bewoners is van tevoren gevraagd wat hun favoriete lied is, en van die lijst hebben we een programma gemaakt. Ze vonden het prachtig! Bij ieder nummer vertelde ik er een klein verhaaltje bij, zodat iedereen even persoonlijke aandacht kreeg."

Jarige job

Moos vervolgt: "Het was echt super om te doen, en al die leuke reacties waren zo mooi. We stonden in de open lucht en hadden mazzel dat bewoners op balkon en voor hun huisje konden zitten. Er was ook nog een jarige job, André en daar hebben we voor gezongen met z'n allen en als kers op de taart werd hij speciaal toegezongen door The King."

Moos vertelt nog een leuke anekdote: "Ik heb sinds een paar jaar wat minder haar en een van de bewoners dacht dat ik Gaston was van de Postcode Loterij en daar een prijs kwam brengen. Dat heb ik ook nog even uitgebuit en op het einde onder het balkon geroepen Goeoeoeoeoedemiddag Nicolette, je heb geeeeeen prijs gewonnen!"

Afbeelding