Via een groot scherm konden alle tachtig bewoners vanaf hun eigen balkon meespelen.
Via een groot scherm konden alle tachtig bewoners vanaf hun eigen balkon meespelen. (Foto: Theo Annes)

Buitenbingo maakt iedereen blij

ZUID-SCHARWOUDE - Nummer 26! zegt de presentator door zijn microfoon. Via een groot scherm konden alle tachtig bewoners vanaf hun eigen balkon meespelen. Voor de bewoners van de achterkant van het gebouw was een plekje op de parkeerplaats geregeld. "Lekker in het zonnetje, wat wil je nog meer? Meent een bewoonster van het wooncentrum.

"We dachten dat we iets terug moesten doen voor de ouderen in de regio. Voor hen hebben we een grote buitenbingo georganiseerd", vertelt organisator Tim Bruin, die zaterdagmiddag op een zonovergoten dag liefst tachtig bewoners zag meespelen.

"Het begon toen ik een aantal weken geleden voor mijn werk een oudere man bezocht. Hij was best eenzaam en toen dacht ik dat we iets moesten gaan organiseren. Binnen een week hebben we het geregeld."

Tim Bruin en Ruby Groen

Ook Ruby Groen van LangedijkerUitje is deze weken druk met het helpen van haar mede ondernemers en het organiseren van leuke dingen.

"Mensen een leuke dag bezorgen is mijn vak. Nu het organiseren van bedrijfsuitjes even stil ligt, doe ik dat gewoon waar ik kan. Wij doen belangeloos dingen voor een ander en hopen blije gezichten te maken, je moet wat... Goede dingen doen geeft rust in onrustige tijden."

Enthousiast

Veel deelnemers waren na afloop razend enthousiast over het initiatief. De bewoners hebben anderhalf uur lang in de zon gezeten en fanatiek bingo gespeeld.

Daarnaast konden zij ook genieten van live muziek door Robbert van Steenhoven en Henk Naber. Veel mensen gaven aan 'eindelijk weer iets positiefs' in hun leven te hebben.

(met dank aan mediapartner NH Nieuws)

Nummer 60! zegt de presentator door zijn microfoon.