Alle betrokken partijen kwamen maandag bij TV Tulp bijeen voor het officiële startschot.
Alle betrokken partijen kwamen maandag bij TV Tulp bijeen voor het officiële startschot. (Foto: Theo Annes)

Positieve boodschap verovert Langedijk

LANGEDIJK - Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. In een tijd waarin je onderneming niet loopt zoals het hoort te doen, bedenkt de echte ondernemer een plan B, of zelfs een plan C. Creatieve ideeën worden geboren, en als verschillende partijen de handen ineen slaan, worden er soms hele bijzondere dingen bedacht.

Jan Kramer, eigenaar van SMP SportsCare, een bedrijf in sport- en bedrijfskleding, is zo'n type. "Het zijn moeilijke tijden voor iedereen. Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep. Zowel privé als zakelijk is het voor heel veel mensen pure onzekerheid. Ook in mijn bedrijf is het afwachten of we het overleven Veel verenigingen missen inkomsten omdat wedstrijden, toernooien, muziek, musical of theatervoorstellingen afgelast zijn. Of omdat zij geen bezoekers meer mogen ontvangen, denk aan de kinderboerderijen en musea. De kosten gaan voor de meeste verenigingen gewoon door en ze hebben veelal geen financiële reserves. . Maar om mij heen zie ik dat heel veel mensen om ons heen veel goede bedoelingen hebben. Elkaar willen helpen en steunen waar mogelijk."

Samen met Stichting Lief Langedijk en zijn collega's bij SMP bedacht Jan een speciaal T-shirt, dat zowel een positieve boodschap uitdraagt, als een waarschuwing. Jan: "De shirts zijn knalrood, de kleur van de liefde, maar ook voor 'Pas op!' Ik denk dat als mensen deze tekst maar vaak genoeg tegenkomen - op straat, in winkels, je kunt 'm voor het raam hangen - de boodschap steeds beter blijft hangen. Maar vooral de positiviteit die het uitstraalt. We hopen dat heel veel Langedijkers dit shirt met trots gaan dragen. We zetten er met z'n allen onze schouders onder, samen komen we hier doorheen!"

Het shirt wordt bij Ed Ydo, De Marskramer, Museum BroekerVeiling, De Twuyvermolen, de Hartjesfabriek, Spaansen Bloemen en SMP Sportscare verkocht voor € 10,-. Daarvan gaat € 4,- naar het Noodfonds voor het Langedijker verenigingsleven, beheerd door Stichting Lief Langedijk. Online bestellen kan ook via bestellingen@smpsportscare.nl, en eventueel kunnen de shirts bij u thuis worden gebracht.

Alle betrokken partijen kwamen maandag bij TV Tulp bijeen voor het officiële startschot.