BroekerVeiling verrast Vezet met appeltaart

BROEK OP LANGEDIJK - Veel organisaties worden getroffen door het coronavirus, maar met name bedrijven in de voedselketen hebben het momenteel extra druk. Zo ook bij Koninklijke Vezet, marktleider op het gebied van vers gesneden groente en fruit, is het drukker dan ooit. Genoeg reden voor directeur Frans Kramer om én het museum een handje te helpen én zijn eigen medewerkers even in het zonnetje te zetten.

Op ludieke wijze bracht museumdirecteur Ron Karels de taarten persoonlijk op een monumentale trekker naar Warmenhuizen. ‘We hebben even doorgebuffeld, maar het is ons gelukt. Deze dagen zijn we met medewerkers en vrijwilligers druk bezig om iedereen blij te maken met een heerlijke appel- of monchoutaart’.

Opa en oma in het zonnetje

Museum BroekerVeiling is al bijna twee weken gesloten voor publiek. Geen bezoekers, geen groepen, vergaderingen, en andere bijeenkomsten. Een behoorlijke strop dus voor het museum dat het toch al niet makkelijk heeft.

Sindsdien zijn medewerkers en vrijwilligers van Museum BroekerVeiling bezig met appels schillen en taarten bakken. Veel inwoners van Langedijk en Heerhugowaard hebben de weg al gevonden en bestellen een heerlijke verse taart. De taarten kunnen opgehaald worden, maar in Langedijk en nabije omgeving worden ze ook gratis bezorgd. Al honderden mensen hebben een heerlijke appel- of monchoutaart besteld voor zichzelf of voor een vriend, opa en oma, of iemand anders die ze graag eens in het zonnetje willen zetten. Vorige week is er zelfs vanuit de Verenigde Staten een taart besteld voor een jarige broer in Langedijk! Ondertussen staat de teller al op meer dan 1000 taarten.

Heel het Museum bakt
In het museumrestaurant zijn bezoekers al gewend om te genieten van heerlijke verse appel- of monchoutaart. Als je het museum binnenkwam rook je die heerlijke geur al. Nu kan iedereen ook thuis genieten van deze heerlijke verse en huisgemaakte taarten. Voor €15 per taart steun je het museum door deze moeilijke periode. De taarten worden gratis bezorgd in de gemeente Langedijk en nabije omgeving maar kunnen ook worden afgehaald bij het museum.


Bij het bezorgen en afhalen wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Bestellen kan via het speciale e-mailadres: taart@broekerveiling.nl Of bel naar het museum: 0226 – 313807. Zie de website https://www.broekerveiling.nl/taarten voor meer informatie.