Er werden over en weer kansen gecreëerd maar niet afgerond.
Er werden over en weer kansen gecreëerd maar niet afgerond. (Foto: Michel Bes)

Stormachtige derby tussen Kolping Boys en LSVV eindigt in gelijkspel

LANGEDIJK - Een strakke westenwind stond dwars over het speelveld waarvan Kolping Boys in de eerste helft dacht te profiteren. In de tweede minuut kwam men door Joey Gijzen op 1-0.

door Theo den Iseger

Daarnaast werden er wel over en weer kansen gecreëerd maar niet afgerond. De harde wind was daarbij mede bepalend. Het werd daardoor ook een fysieke strijd tussen beide teams hetgeen resulteerde in meerdere gele kaarten door de KNVB scheidsrechter en zijn assistenten. In de tweede helft ging LSVV met wind in de rug volop in de aanval en door balverlies van Joey Gijzen op het middenveld kwam de bal bij Toine Merk. Met een fraaie voorzet in de 47e minuut die terecht kwam bij de vrijstaande Remco Reinhard en feilloos de stand op 1-1 zette. LSVV ging toen duidelijk op jacht naar meer hetgeen resulteerde in onder meer een fraaie boogbal van Martijn Grooff over de keeper van Kolping Boys, die eindigde op de lat en werd door de zeer attente Toine Merk ingekopt 1-2 (zestigste minuut). Daarna ging Kolping Boys duidelijk op jacht naar de gelijkmaker hetgeen de duels steeds harder maakten met een duidelijke rol voor de scheidsrechter en zijn assistenten. Met name de corners door Kolping Boys werden steeds gevaarlijker en in de 83e minuut nam Joey Gijzen de bal wederom uit een corner direct op zijn slof 2-2. Beide teams waren niet op volle sterkte en hadden uiteindelijk vrede met hun gelijkspel mede gezien de weersomstandigheden. LSVV bestond uit Vagevuur, den Iseger, Al, Groenveld, Emmerik, Bruin, Grooff (83e minuut Jort Merk), Kansen,Toine Merk, Reinhard, Botman.

In de eerste klasse Zondag West 1 staat LSVV met 13 wedstrijden en 17 punten op een zesde plaats. Kolping Boys staat met 13 wedstrijden en 14 punten op een elfde plaats.

Zondag 1 maart om 14.00 uur is er op Sportpark Voorwaarts wederom een derby tussen LSVV en AFC'34.