Burgemeester Leontien Kompier en Commissaris van de Koning Arthur van Dijk overhandigen een koninklijke erepenning aan voorzitter Peter van Gijzel.
Burgemeester Leontien Kompier en Commissaris van de Koning Arthur van Dijk overhandigen een koninklijke erepenning aan voorzitter Peter van Gijzel. (Foto: Theo Annes)

Koninklijke erepenning voor jarige DVV

LANGEDIJK - Het was een bijzondere middag voor D.V.V, toen Commissaris van de Koning Arthur van Dijk vrijdag 6 maart tijdens de algemene ledenvergadering, een koninklijke erepenning kwam uitreiken aan (waarnemend) voorzitter Peter van Gijzel. Ook burgemeester Leontien Kompier was aanwezig, die de honderdjarige van harte feliciteerde.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden toegekend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. (Sport)verenigingen of instellingen die minimaal 50 jaar bestaan, of een volgend meervoud van 25 jaar, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke erepenning. D.V.V. ontvangt deze erepenning bij de gelegenheid van het honderdjarig bestaan. Gymnastiekvereniging D.V.V. (Door Vlugheid Vooruit) is een vereniging voor Noord- en Zuid-Scharwoude en Oudkarspel. De vereniging is op 19 oktober 1919 opgericht en heeft 226 leden waaronder veel trouwe leden. Het aantal jeugdleden is toegenomen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding