Niels Rutte in zijn nieuwe sportschool in Broek op Langedijk.
Niels Rutte in zijn nieuwe sportschool in Broek op Langedijk. (foto: Vincentdevriesfoto.nl)

Niels Rutte (21) opent sportschool in Broek op Langedijk

BROEK OP LANGEDIJK – Niels Rutte heeft een grote passie om zijn visie omtrent personal training over te brengen op anderen. De in Beverwijk geboren en getogen sportfanaat, sinds twee jaar Langedijker, heeft besloten om zelf een sportschool te gaan starten. De 'Niels Rutte Personal Training' is afgelopen maandag officieel geopend aan de Hornweg 24 in Broek op Langedijk.

De sportieve instelling bij Niels heeft er altijd al ingezeten. ''Ik voetbalde als kind veel op straat en heb ruim dertien seizoenen gespeeld bij voetbalvereniging DEM en de laatste twee seizoenen bij Jong Hercules. Dat ik later iets wilde gaan doen waar sport en gezondheid centraal staat, was voor mij al snel duidelijk.'' Na de opleiding Sport en Bewegen en het Fitvak diploma kwam Niels terecht bij een sportschool in Heerhugowaard als personal trainer. ''Helaas moest deze sportschool haar deuren sluiten en besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en zelf een sportschool te beginnen.''

Huiselijke sfeer

In het gebouw aan de Hornweg is in de afgelopen week nog keihard gewerkt om alles op orde te krijgen. Maar het resultaat mag er zijn en Niels kijkt met enige trots naar de oefenruimte waar hij maximaal vijf sporters tegelijk kan laten sporten. ''Ik werk nog een aantal uren in Beverwijk als personal trainer. Omdat ik mijn klanten de best passende begeleiding wil bieden, kunnen er maar een bepaald aantal klanten sporten per uur. Dit doen zij door zich van te voren aan te melden als een stok achter de deur, zodat ik weet dat ze komen. Hierdoor ontstaat een huiselijke sfeer, is het nooit druk en krijgt iedereen de aandacht die die verdiend."

''Ik ben blij met deze ruimte en ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken. De eerste reacties van sporters die ik in het verleden heb begeleid is positief. Om helemaal blij te blijven ga ik weer nieuwe opleidingen volgen zodat ik iedereen optimaal kan begeleiden.'' Op de website van ''Niels Rutte Personal Training' is te zien welk programma hij heeft ontwikkeld. Personal Training: Een op een training; met z'n tweetjes werken onder professionele begeleiding en tenslotte de small group training, waar maximaal vijf personen aan kunnen deelnemen.

Niels Rutte Personal Training, Hornweg 24, Broek op Langedijk, e-mail: contact@nielsruttept.nl, tel. 06-48581726.