Daisy en Remco in hun B&B.
Daisy en Remco in hun B&B. (Foto: Theo Annes)

Langedijker Bed en Breakfast te zien bij omroep MAX

LANGEDIJK – In de nieuwe serie van het succesvolle televisieprogramma Bed en Breakfast van omroep MAX, dat op 17 april weer van start gaat, is Daisy uit Langedijk een van de deelnemende Bed & Breakfasts. Ze zou er graag álles over vertellen, maar zolang het nog niet op televisie is uitgezonden, mag Daisy niks verklappen over hoe haar deelname was.

Wel kunnen we melden dat de uit Alkmaar afkomstige Daisy het een geweldige ervaring vond om mee te doen aan het megapopulaire programma. In december 2017 kwam ze met haar partner naar de gemeente Langedijk om hier met een B&B te beginnen. ''We hadden ons huis in Alkmaar verkocht en de aankoop van een nieuw huis ging op het laatste moment niet door, dus we moesten op stel en sprong uitkijken naar een andere woning. Omdat ik het plan had om een B&B te beginnen moest naast het woonhuis ook een ruimte zijn omdat dit plan te verwezenlijken. En dat is gelukt. In december hadden we onze website gereed en hadden de eerste gasten zich al aangemeld. Maar het werd spannend omdat de aannemer de garage helemaal moest verbouwen, en de twee gasten wilden eind januari 2018 al komen. Het lukte gelukkig allemaal.'' Vanaf dat moment heeft Daisy niet te klagen aan klandizie. ''De gasten variëren van toeristen, zakenmensen tot vrienden en familieleden uit het dorp,'' zegt Daisy, die in het verleden veel horeca-ervaring heeft opgedaan.

Viermaal is scheepsrecht

Tot drie keer aan toe werd Daisy gevraagd om deel te nemen aan het bekende televisieprogramma van omroep MAX die met veel succes verschillende B&B's portretteren. ''Na een aantal keren nee te hebben gezegd was het vierde verzoek wel raak. De opnames gingen in november 2019 van start. De gasten bleven een nacht en twee dagen. In samenwerking met Ruby van LangedijkerUitje hebben we een aantal leuke dingen georganiseerd in onze gemeente. Zo zijn we naar een plaatselijke bakker geweest en hebben daar eierenkoeken en vlechtbrood gemaakt. Verder gingen we gezamenlijk dineren in een lokaal restaurant en als afsluiting van de eerste dag gezellig borrelen.

Het was een geweldige ervaring om ook andere B&B's nabij Dokkum (Friesland) en Nijeveen (Drenthe) te bezoeken. Iedereen doet het heel anders en dat is ook mooi te zien in de uitzending.''

Benieuwd over welke B&B dit gaat en of ze hebben gewonnen? De desbetreffende aflevering wordt uitgezonden op 8 mei om 20.30 uur, bij omroep Max.