Afbeelding
De Abessinian Roller

Abyssinian roller

Een echte ornitholoog ben ik zeker niet. Pardon, een ornitholoog is een vogelkenner, ik wilde weer eens laten zien hoe slim ik ben...

Vogels horen bij het leven en die kwetteraars in bijvoorbeeld mijn tuin vind ik leuk. We hangen pinda's, vetbollen en desnoods alles wat ze lusten op, strooien brood en kijken er graag naar. Een broedkastje voor de pimpelmees hangt in de boom en regelmatig hebben we een nestje. Nee hoor, best gezellig zo! Maar sinds ik jaren geleden een rondreis door het vogelparadijs Gambia maakte, zie ik die fladderaars beter. Wat een kleuren en wat een toonhoogtes.

Ik ken mensen die zo'n toon herkennen: "Luister, daar in die boom.. een kwinkelaardorus!" Ik knik dan en zo lijkt het of ik dat ook hoor. Ik was kortgeleden weer in Gambia en genoot van de zon en de vriendelijke bevolking. En daar.. zo maar voor mijn bruinverbrande neus zat hij: mensen pakten snel hun camera's en wat kreeg hij een aandacht: de Abessinian Roller, in het Nederlands Vorkstaartscharrelaar genoemd. In volle vlucht zie je de felblauwe kleuren en met de zon daar bovenop... fenomenaal!

Ik kon niet genoeg van die prachtige vogel krijgen, zelfs dikke, getatoeƫerde badgasten konden me niet afleiden. Ik plaats bij dit stukje een foto van dat prachtige dier, zodat jullie een indruk kunnen krijgen. Je kunt op Google Afbeeldingen ook foto's van die scharrelaar vinden. En mocht je ooit een centje overhouden en niet opziet tegen zes uren vliegen, ga dan zelf eens kijken in dat Afrikaanse land, echt een aanrader.

Trouwens.. zelf ben ik een vreemde vogel en die scharrelaar is veel mooier!

Afbeelding