Matthie en Tineke Witte werden positief overvallen door het onverwachte bezoek met een fijne cheque..
Matthie en Tineke Witte werden positief overvallen door het onverwachte bezoek met een fijne cheque.. (Foto: Marjolein Ansink)

Winnaars Martin Neesen Prijs en Aanmoedigingsprijs

LANGEDIJK - Het bestuur van Stichting Lief Langedijk reikte vrijdag 18 september twee prijzen uit: de Martin Neesen Prijs 2020 en een nieuwe prijs: de Aanmoedigingsprijs. Deze prijzen hadden al in maart uitgereikt moeten worden bij het Lief Langedijk Concert, maar dat is niet doorgegaan vanwege de coronamaatregelen.

De winnaar van de eerste Aanmoedigingsprijs is Stichting Je Mag Er Zijn Noord-Holland. Deze stichting helpt pleegouders en pleegkinderen met kleding, speelgoed, meubelen. Dit is vooral hard nodig als kinderen onverwachts uit huis geplaatst worden. De oprichters Tineke en Matthie Witte werden overvallen door het onverwachte bezoek. Zij kregen een cheque van 5.000 euro overhandigd, een prachtige glazen bloem gemaakt Marije Wolfswinkel van Atelier Lichtraamwerk (geïnspireerd op de bloem uit het logo) en bloemen.

Vervolgens werd de Martin Neesen Prijs 2020 uitgereikt bij de winnaar thuis. Genomineerd waren St. Vrienden van de Sint, St. Kinderboerderij Jong Leven en St. Langedijk Waterrijk. De overhandiging van de prachtige glazen bokaal, een cheque van 10.000 euro en bloemen vond plaats bij de Museale Schuitenhelling. Het bestuur van St. Langedijk Waterrijk stond bij de ondergaande zon op deze prachtige locatie te wachten. Het geld van de Martin Neesen Prijs gaat besteed worden aan het overbrengen op een laagdrempelige manier van de cultuurhistorie aan de Langedijkers, door middel van thema avonden, die ook vastgelegd gaan worden op video. Een deel van de prijs gaat naar het onderhoud van de eilanden in het Oosterdelgebied. De uitreiking werd via livestream uitgezonden op de Facebookpagina van St. Lief Langedijk en is achteraf het bekijken waard.

De nieuwe nominatieronde voor de Martin Neesen Prijs 2021 is al gestart.

Zie het formulier op www.lieflangedijk.nl.

Het bestuur van St. Langedijk Waterrijk won 10.000 euro die onder andere wordt besteed aan onderhoud van de eilanden in het Oosterdelgebied.