Riet Kauling- Moors en Theo Kauling zijn al 60 jaar gelukkig getrouwd.
Riet Kauling- Moors en Theo Kauling zijn al 60 jaar gelukkig getrouwd. (Foto: Theo Annes)

Echtpaar Kauling- Moors 60 jaar getrouwd

BROEK OP LANGEDIJK - Nee, de burgemeester komt niet persoonlijk langs, dat kan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet. Het blijft met een welgemeend telefoontje. Het bruidspaar begrijpt dat, zijn zelf ook liever niet op straat en missen het contact met hun geliefden zeker. Maar 60 jaar getrouwd is niet zomaar iets, dus vandaar ruim aandacht in deze krant!

“Wij zijn beiden geboren in Haarlem, mijn man in 1936 en ik in 1939. Ik was pas 14 jaar oud toen we verkering kregen en dat moest stiekem gebeuren. Maar de liefde bleef en nu zijn we al 60 jaar getrouwd!”

Rijbewijzen

Riet Kauling- Moors kan veel vertellen over deze 60 jaar. Zo reed Theo op z’n 17de al op een dieplader, tot hij werd aangehouden en alle rijbewijzen moest halen. Hij had in korte tijd verschillende bazen, overstappen van baan kon in die tijd gemakkelijk. Hij was zelfs een tijdje slager. Het jonge stel trouwde voor de wet op 28 december 1960, de kerkelijke inzegening vond plaats op 16 januari 1961.

Bar koud

Het was bar koud in die tijd en bruiloftsfoto’s in de witte trouwjurk waren niet aangenaam. De bruiloft in het parochiehuis duurde tot 12 uur die avond, maar om 7 uur ging de telefoon al: de baas had Theo nodig, het was druk! Een jaar later verhuisden Riet en Theo naar Dronten in de provincie Flevoland. Daar kreeg je in die tijd binnen 6 weken een huis. Het was een kale boel, bedrijven waren er nog niet. Theo: “Ik ben dol op varen en heb wel eens 60 kilometer naar mijn eigen huis moeten zoeken door al dat riet..”

Geboorte zoon

Zoon Rob werd in 1963 geboren en in de slaapkamer gedoopt, een kerk was er namelijk nog niet. In 1966 openden Riet en Theo een eigen snackbar welke na 5 jaar weer verkocht werd. Samen met een vriend bouwde Theo een eigen bungalow. Daarna zijn er nog een aantal banen geweest, zo was hij verkoopleider bij een meubelfabriek. Toen Riet 49 jaar oud was kreeg zij van een arts het advies terug te verhuizen naar Noord-Holland, hetgeen zij dan ook deden. Daar betrokken zij een woning aan de Scholekster in Broek op Langedijk.

Rein Groot

Gek als zij waren op water ontmoetten zij de in Langedijk bekende Rein Groot, die met een vlet rondvaarten maakte. Theo ging met hem samen werken en heeft heel wat toeristen, van heiden en verre, ons mooie Langedijk laten zien. Theo praat nog met veel plezier over deze tijd, waarbij ook bijvoorbeeld Jan Dijkstra genoemd wordt. Toen de gezondheid minder werd verkochten zij hun geliefde huis en verhuisden naar de Pompesloot, waar zij nu een fijn appartement bewonen.

Trots

Riet en Theo zijn trots op hun kleindochter Annette en achterkleinzoon Cas, geboren in maart en die zij snel hopen te zien. Wij wensen het bruidspaar nog heel veel gezonde en gelukkig jaren toe!