Leden van ‘Troostdekentje’ haken ontroerende knuffels, troosthartjes, schattige ‘troostdekentjes’ en ‘zorgen-vriendjes’ en sturen deze presentjes naar kleintjes in nood.
Leden van ‘Troostdekentje’ haken ontroerende knuffels, troosthartjes, schattige ‘troostdekentjes’ en ‘zorgen-vriendjes’ en sturen deze presentjes naar kleintjes in nood. (Foto: Pixabay)

Troostdekentjes voor zieke kinderen

DIJK EN WAARD - Soms zijn zorg en troost hard nodig. Zieke kinderen hebben behoefte aan een hart onder de riem of een extra steuntje in de rug. We staan daar niet altijd bij stil.

Ernstig en chronisch zieke, of gehandicapte kinderen liggen op jonge leeftijd meer dan eens in het ziekenhuis. Er zijn meisjes en jongens met psychische problemen, beperkingen, met autisme of ADHD. We kennen kinderen die opgroeien in pleeggezinnen, in een instelling, of te midden van huiselijk geweld. En dan zijn er nog kleintjes van wie een ouder, broer of zusje ernstig ziek is, of overleden.

Sinds een jaar of vijf bestaat er een landelijke vereniging die deze kinderen troost wil bieden. Leden van ‘Troostdekentje’ doen iets: ze haken ontroerende knuffels, troosthartjes, schattige ‘troostdekentjes’ en ‘zorgen-vriendjes’ en ze sturen deze presentjes naar onze kleintjes in nood.

Wil je weten hoe een zorgenvriendje er uitziet, of wil je zelf ‘inhaken’ bij die club door mee te doen, of te doneren ? Kijk eens op hun website: troostdekentje.nl.

Rotaryclub doneert wol

Jim Tesselaar van Rotaryclub Langedijk-Geestmerambacht hoorde van de sympathieke club en vroeg Ingrid van der Wekken, de grote drijfveer achter deze vrijwilligersorganisatie: “Kunnen we jullie helpen om te helpen ?”

Wel…haak- en breimateriaal was hard nodig. De Rotaryclub heeft vervolgens voor 250 euro wol ingekocht bij stoffenwinkel Het Stoffenhonk, Bickerstraat 43 in Heerhugowaard. Eigenares mevrouw Stephanie Lopez vond dit gebaar letterlijk ‘in de haak’ en doneerde nog eens 100 euro aan bollen breiwol.

En zo is begin deze week een grote tafel vol felkleurige balen acryl aangeboden aan de vertegenwoordiger van Troostdekentje.