Nico Beemsterboer
Nico Beemsterboer

10 vragen aan Nico Beemsterboer

Daar heb ik alle vertrouwen in. Al zijn het nu moeilijke tijden voor de toneelclub en de hele theaterwereld. Voor volgend jaar is de voorstelling geschrapt, maar ik weet zeker dat we in 2022 weer een mooi stuk gaan neerzetten. We hebben een leuke en enthousiaste groep van jong en oud die dan weer staan te trappelen om op te treden. Metamorfose is al meer dan 30 jaar een begrip in Langedijk en we hebben al heel wat mooie stukken gespeeld. Met name het toneelstuk 'Op De Camping' waar nu nog steeds over gepraat wordt. Er stonden toen gewoon twee caravans in Celavie, hoe bijzonder is dat. Maar we hebben nog veel meer mooie stukken gespeeld. En dat willen we natuurlijk graag blijven vol houden.

De vraag van Johan Biersteker: Bestaat Toneelgroep Metamorfose nog over 10 jaar?

Wie bent u?

Ik ben Nico Beemsterboer, 63 jaar en al ruim 42 jaar getrouwd met Thea Masteling. We hebben samen drie geweldige kinderen: Jeroen, Judith en Manon. Tevens ben ik trotse opa van 3 kleindochters. Ik ben al ruim 47 jaar als metselaar in dienst bij de Geus Bouw in Broek op Langedijk. Ik doe dit nog steeds met heel veel plezier. Ik heb hele mooie werken mogen metselen, maar hoop toch volgend jaar met pensioen te gaan. Dan krijg ik nog meer tijd voor mijn hobby's zoals: kaarten, wandelen, darten, voetbal kijken en natuurlijk toneelspelen.

Van wie bent u dr ien?

Mijn vader Bernardus Beemsterboer is geboren en getogen in Langedijk en komt uit een gezin van 11 kinderen. Mijn moeder Agie Bleeker is geboren en opgegroeid in Heerhugowaard en komt uit een gezin van 14 kinderen. In 1948 zijn ze getrouwd en gaan wonen in Oudkarspel. Later zijn ze verhuisd naar de Kerklaan in Noord-Scharwoude. Ik heb 2 broers en 7 zussen.

Wat heeft u met dit dorp?

Alles. Ik ben hier geboren en getogen. Ik vind het een heel mooi dorp en zal er altijd blijven wonen. Als je fietst of wandelt door het dorp over de Dorpsstraat of Voorburggracht is dat al prachtig.

De mooiste plek?

Het Duizend eilandenrijk met al dat water en die eilandjes. Het is heerlijk om daar doorheen te varen of te suppen.

Dierbare herinnering?

De Zuid-Scharwoude kermis. Dit is elk jaar weer een feest van herkenning. Daar spreek je mensen die je soms maar een keer per jaar tegenkomt, maar ook vrienden die je vaker ziet. Net als het 9 eeuwen feest, dat ik gelukkig heb mogen meemaken.

Als u burgemeester was?

Ik zou het kreeften probleem eens goed aanpakken, want dit is toch wel een groot probleem in Langedijk.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Blijf altijd jezelf en kijk niet wat anderen doen. Dan kom je heel ver.

Toekomstwens?

Dat het dorp zijn eigen dorpse karakter mag behouden.


Mijn opvolger is Robin Hink: Jij bent de carborundumspecialist, wat houdt dat in?