Draaiorgelman Ruud Brienen.
Draaiorgelman Ruud Brienen. (Foto: aangeleverd)

Draaiorgelconcert bewoners Hoeverstaete

ALKMAAR - Om de oudere bewoners van de Hoeverstaete - voorheen bekend als verzorgingshuis de Vleugels - een hart onder de riem te steken heeft Lions Alkmaar een draaiorgelconcert van orgelman Ruud Brienen voor ze geregeld. Het concert vindt 7 april plaats. Bewoners kunnen gewoon in hun kamer blijven of vanaf het balkon genieten van het concert.

Lions Alkmaar 'Een stukje vertier is wel zo fijn'

"Het motto van de Lions is ´We serve´ en dienen een maatschappelijk belang", zegt Martijn Wokke van Lions Alkmaar. "De leden kwamen - digitaal - bij elkaar en bespraken onder meer Lichtjesavond dit najaar, maar we voelden ook een sterke drang om nu iets voor eenzame ouderen te doen. Zo kwamen we op het idee om een draaiorgelconcert te organiseren bij de Hoeverstaete, waar de bewoners vooral contact met verzorgers hebben en nauwelijks met hun familie. Ze zijn dus echt eenzaam deze dagen en een dan is stukje vertier is dan wel zo fijn. De Hoeverstaete bestaat uit verschillende appartementencomplexen en de draaiorgel verplaatst naar diverse locaties om de gebouwen zodat iedereen van het concert kan genieten. We verzoeken belangstellenden vooral niet naar de locatie te komen, er worden foto's en een video gemaakt die we via sociale media verspreiden."

Rob Stoop

Naast het orgelconcert zijn de Lions Alkmaar ook in gesprek met pianist/zanger Rob Stoop. Hij gaat verzoeknummers opnemen en op een later tijdstip worden deze nummers aan de bewoners digitaal aangeboden. "Hoeverstaete zelf is erg enthousiast over de initiatieven en hoopt zo de bewoners even een verzetje te kunnen bieden in roerige tijden. Als wij als Lions hier een bijdrage aan kunnen leveren doen we dat natuurlijk graag."