'Als Varkens Konden Vliegen' op het buitenterrein van HAL 25.
'Als Varkens Konden Vliegen' op het buitenterrein van HAL 25. (Foto: aangeleverd)

'Als Varkens Konden Vliegen'

ALKMAAR - Het buitenterrein van HAL 25 aan Pettemerstraat 15 vormt zaterdag 27 juni om 21 uur het onderkomen voor de muziektheatervoorstelling van May Link: 'Als Varkens Konden Vliegen'. Er is maar beperkt plaats voor publiek, de zitplaatsen en routing op het terrein zijn volledig volgens de RIVM maatregelen ingericht.

Als Varkens Konden Vliegen is een surrealistisch schouwspel met muziek, drone-acrobatiek, theater en beeldende kunst. Het verhaal start met een ontmoeting van een vrouw met een drone op het strand, na een maandenlange lockdown thuis. In haar gesprek met de drone, die haar aanvankelijk waarschuwt dat ze onvoldoende afstand houdt, probeert ze opnieuw intimiteit te vinden. Wat voor invloed heeft die 1,5 meter daar op? 'Als Varkens Konden Vliegen' is een directe reactie op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen; op het leven in Corona-tijd. Een tijd die we eerder niet voor mogelijk hadden gehouden.

Maya heeft een goed gezelschap verzameld om dit verhaal te vertellen, waaronder een drone als tegenspeler. Een eclectische mix van klassieke muziek, elektronica en jazz-improvisatie.

Meer informatie en kaarten via www.hal25.nl.