Harry van de Kuijt.
Harry van de Kuijt. (Foto: )

Vijftig-kilometertocht voor 't Praethuys

ALKMAAR - Ze hebben nog wat tijd om te trainen, maar zaterdag 25 juli gaat het gebeuren. Vijf mannen - Harry van de Kuijt, Inico Geels, Hans Maarten Parigger, Martin de Graaf en Cees Geelings - lopen dan 50 kilometer door Alkmaar om geld op te halen voor 't Praethuys.

"We noemen onszelf de 'Wandelmusketiers en Co'", zegt initiatienemer Harry van de Kuijt. "Ik wandel al langer met een paar maten en we deden mee aan prachtige evenementen als de 4-daagse van Alkmaar en de 4-daagse van Nijmegen. Heel gezellig, één groot feest. Maar vorig jaar juli stortte mijn wereld even in toen ik te horen kreeg dat ik darmkanker had. Nou, dat flitst je leven wel even aan je voorbij. Gelukkig heb ik een lieve vrouw, kinderen, kleinkinderen en goede vrienden die goed konden en wilden luisteren. Dat was ontzettend fijn, want een luisterend oor is dan precies wat je nodig hebt. Dat doen ze ook in in 't Praethuys waar je met veel vrijwilligers en lotgenoten kunt praten over het kankerspook dat rondgaat in je hoofd. Dat heeft me echt doen beseffen hoe waardevol een organisatie als 't Praethuys is. Inmiddels ben ik weer 'gezond' verklaard en wilde graag iets doen voor 't Praethuys. Het plan was om geld in te zamelen, maar toen sloeg corona toe."

Zo kon de jaarlijkse benefietveiling in Bergen door corona niet doorgaan en ook was in inzamelactie tijdens de 4-daagse van Alkmaar geen optie meer. "Wat nu?, dacht ik. Toen kwam ik op het idee van een benefietloop in kleine setting. Een rondje Geestrmerambacht zou natuurlijk te makkelijk zijn, maar 50 kilometer door de gemeente Alkmaar lopen, zou een echte uitdaging zijn.

Lees verder op pagina 6


Inico Geels, Harry van de Kuijt en Hans Maarten Parigger