Informatieavond Goededoelengids.
Informatieavond Goededoelengids. ((Foto: aangeleverd))

Informatieavonden Goededoelengids

ROOTSCHERMER/DE RIJP - Rotary Alkmaar de Waag heeft het initiatief genomen om in de gemeente Alkmaar, op korte termijn, een lokale Goededoelengids te realiseren. Rotary richtte de uitvoeringsorganisatie Stichting Goede Doelen Alkmaar op om dit te doen. Op 28 en 30 september werden twee informatieavonden in de regio gehouden. Op 28 september in de NH kerk van Grootschermer en op 30 september in het Rijperhuis.

Ruim twintig lokale verenigingen en stichtingen namen aan de zeer geslaagde avonden deel. Aanwezig waren onder meer vertegenwoordigers van Dorpskerk Grootschermer, de Schermer Molenstichting en St. Midwinterfeest Graft-De Rijp.

Ruggensteun

Jaarlijks schenken particuliere Nederlanders zes miljard euro aan goede doelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit bedrag gestaag groeit. Onder schenkers is er een toenemende behoefte om ook aan lokale goede doelen te schenken. Verreweg het grootste deel van schenkingen (bij leven en na overlijden) gaat naar nationale en internationale goede doelen. Dit zal zo blijven en is prima, zo lichtten vertegenwoordigers van Goede Doelen Alkmaar toe. ‘Waar het om gaat, is dat lokale goede doelen kunnen inspelen op de wens van schenkers om lokaal te geven’. Zij willen lokale organisaties een ruggensteun bieden. Verenigingen en stichtingen uit de gemeente Alkmaar worden uitgenodigd om zich aan te melden voor de lokale Goededoelengids. Meer info op www.alkmaar.lokalegoededoelengids.nl.