Vrijwilligers brengen soep en een broodje tijdens de Week tegen Eenzaamheid.
Vrijwilligers brengen soep en een broodje tijdens de Week tegen Eenzaamheid. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)

Soep en broodje voor eenzamen

ALKMAAR - Mensen wat dichter bij elkaar brengen, zelfs op anderhalve meter afstand. Dat was het doel van de Soep Actie die Humanitas samen met Resto van Harte op woensdagochtend 7 oktober samen hielden. In de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid met als hoofdboodschap: Kom erbij!

Humanitas en Resto van Harte in actie tijdens Week tegen Eenzaamheid

Voorgaande jaren organiseerde Humanitas tijdens de Week tegen Eenzaamheid het Groots Kom Erbij Diner in samenwerking met Resto van Harte voor de vrijwilligers en deelnemers van het Maatjes Project. Helaas kon dat dit jaar niet doorgaan, daarom had Humanitas samen met Resto van Harte een Soep Actie bedacht. Vrijwilligers en coördinatoren hebben op woensdag 7 oktober soep met een broodje aan de deur gebracht bij de deelnemers van het Humanitas Maatjes Project in de gemeente Alkmaar. De soep werd verzorgd door Resto van Harte en Budgetbroodjes bood kosteloos broodjes aan voor alle deelnemers. Daarnaast ontvingen de mensen ook allemaal een gesponsord tijdschrift. Op deze manier heeft Humanitas zo’n 100 deelnemers blij gemaakt met een klein gebaar en een moment van aandacht!

Week tegen Eenzaamheid

Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid, met als hoofdboodschap: ‘Kom erbij!’. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Actieprogramma

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid ieder jaar georganiseerd door het ministerie van VWS. Het actieprogramma is 20 maart 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge. Sindsdien doen 185 gemeenten en meer dan 130 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.


Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl en www.humanitas.nl.