Medewerkers Noordwest zingen over corona.
Medewerkers Noordwest zingen over corona. ((Foto: aangeleverd))

Mooie reacties na zingende medewerkers Noordwest

REGIO - Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Het levenslied van Ramses Shaffy werd door door medewerkers van Noordwest in samenwerking met Popup Choir opgenomen. Die video werd dinsdag 6 oktober gedeeld en dat leverde op Facebook veel positieve reacties op. De video is te zien op www.rodi.nl/alkmaar en de Faceboopagina Rodi Alkmaar

'Ik krijg hier kippenvel van', 'wow indrukwekkend!' en 'diep respect voor deze helden' zijn zomaar een paar reacties uit de stroom positieve reacties. De medewerkers zongen een lied over de impact van het coronavirus om samen met collega’s en (ex-)patiënten op een gepaste manier stil te staan bij de impact van het coronavirus op de samenleving. Door het lied hopen de medewerkers te verbinden en mensen een moment voor bezinning te bieden.

Bezinningsdag

Dinsdag 6 oktober werd uitgeroepen tot nationale corona-bezinningsdag: een landelijke dag voor iedereen die met het virus te maken heeft (gehad). Deze dag geeft iedereen de mogelijkheid stil te staan bij de mensen die zijn overleden aan het virus of ziek zijn (geweest), maar ook bijvoorbeeld bij het verlies van een onderneming/baan of ander verdriet. Een dag waarop we terugkijken, maar ook hoopvol vooruitblikken. Want helaas zitten we er ook nu nog middenin. Om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan het belang van bezinning is er een #bezingingchallenge in het leven geroepen. Met deze challenge vraagt Noordwest zoveel mogelijk mensen en ziekenhuizen of zorginstellingen om de komende tijd op social media een foto, video of soortgelijk lied met deze hashtag te delen.