Kim en Joyce van de Weering doen mee aan Hunted.
Kim en Joyce van de Weering doen mee aan Hunted. (Foto: aangeleverd)

Alkmaarse Kim met zus in Hunted

ALKMAAR - Hoe lang kun jij als voortvluchtige uit handen blijven van een opsporingsdienst. Dat is kort samengevat het concept van Hunted, het spannende TV-programma dat 26 oktober om 20.25 uur weer van start gaat op NPO 3. De Alkmaarse Kim (28) en haar zus Joyce (27) van Weering doen dit seizoen mee en dat werd - op z'n zachtst gezegd - een avontuur.

Kim van Weering: 'Die gasten zijn echt retegoed hoor!'

"Ik kijk al vier jaar naar Hunted en wilde héél graag een keer meedoen", zegt Kim. "Samen met mijn zusje hadden we ons al eens eerder opgegeven, maar deze keer was het raak. Omdat ik het programma goed ken, zie je deelnemers fouten maken waarvan ik dacht....die maak ik dus niet hè! En dan zit er ineens zelf middenin. Nou, je leven staat volledig op je kop, ziet overal spoken en ik werd regelmatig overvallen door een gevoel van paranoia. Ik begon zelfs overal dikke auto’s te zien waar elk moment zo'n arrestatieteam uit kon springen. Pfff, heel bizar. Je hebt ook geen idee hoe makkelijk je sporen achterlaat. Iedereen laat sporen achter en je weet ergens wel dat zo'n opsporingsdienst specialisten heeft die veel kunnen traceren, maar zó veel?! Die gasten zijn echt retegoed hoor!"

Gezochte crimineel

Het avontuur begon met een dropping op een onbekende locatie. "En dat sta je plotseling ergens waar je totaal de weg niet kent.

Overvallen door gevoel van paranoia

We belden bij mensen aan voor eten en drinken. Of dat lukte? Zeker! Mensen zijn heel behulpzaam. En dan maar hopen dat ze niet of weinig informatie prijsgeven als ze door leden van het opsporingsteam ondervraagd zouden worden. Vooral de spanning dat het élk moment gebeurd kan zijn, doet iets me je. Ik moet er werkelijk niet aan denken om een gezochte crimineel te zijn. Dat idee is echt hels. Al met al was het een fantastisch spannend avontuur! Hoe het afloopt kan ik niet zeggen, dus vooral lekker kijken op 26 oktober."

Hunted start 26 oktober om 20.25 uur op NPO 3.