Nick Hijen (links) en Alex Karten presenteren de producten uit hun Alkmaarse borrelbox.
Nick Hijen (links) en Alex Karten presenteren de producten uit hun Alkmaarse borrelbox. (Foto: aangeleverd)

Nieuw: borrelbox Alkmaars Genieten

ALKMAAR – “De regering legde ons nog meer beperkingen op. Maar dat neemt niet weg dat we onszelf mogen belonen voor goed gedrag als thuiswerken en zo min mogelijk winkelen. Wij dachten: waarom zouden wij niet voor onze stadsgenoten een coronaveilig rondje maken langs zeven Alkmaarse topzaken? Waarbij je met één telefoontje (of mailtje) de lekkerste dingen die bij het borreltje horen, gratis krijgt thuisbezorgd”, zeggen de Alkmaarse horecaondernemers Alex Karten en Nick Hijnen.

Zo ontstond hun nieuwe initiatief: borrelbox het Alkmaars Genieten Rondje. De gasten in hun restaurant-eetbeleving De Twee Vrienden in de culinaire watten leggen, kan helaas nu niet. Natuurlijk heeft het duo gelijk de bezorging opgepakt. Maar bij hun brainstormsessies om deze crisis te overleven, misten ze ‘de lekkere snack voor bij de borrel’.

Alkmaarse topzaken

Nick Heijnen: “Door thuiswerken mis je ook de ‘vrijmibo’. Even relaxen en jezelf verwennen aan het eind van de dag met hapje en een drankje is juist in deze stressvolle tijden belangrijk.” “Maar in de kaasstad hoor je dat te doen met een echte Alkmaarse borrelbox. Dat wil zeggen, geen producten uit de groothandel, maar van echte Alkmaarse topzaken”, vult Alex Karten aan.

Enthousiasme

Het duo vond gelijk enthousiasme voor hun hyperlokale initiatief waarmee de koper bijdraagt aan het behoud van de middenstand. In de borrelbox zit het volgende: kakelverse kipkluifjes van poelier Ackermann, vers afgegrilde grillworst van Slagerij Jeroen de Vries, 1000 dagen oude kaas en kruidenkaas van De Kaasopslag, een versgebakken olijven ciabatta van Bakkerij Beerse, een zakje notenmix (onder meer Pecan en Macadamia's, de ‘diva onder de noten') van de Alkmaarse Notenbranderij, romige burre noisette brooddip van De Twee Vrienden en een portie superverse IJsselmeerpaling.

"Wijnimport Wijntjeproeven.nl levert naar keuze een tongstrelende rode of witte Rioja”, zegt Nick.

De borrelbox Alkmaars Genieten Rondje kost 29,95. Bestellen kan via 072 - 511 3135 of mail naar info@detweevrienden.nl Wie dat op vrijdag, zaterdag én zondag voor 16.00 uur doet, krijgt de box dezelfde dag voor 20.00 uur gratis thuisbezorgd. Zie ook www.detweevrienden.nl