Jan Drost.
Jan Drost. (Foto: aangeleverd)

Romantiek wordt zo overgewaardeerd

ALKMAAR - Schrijver en filosoof Jan Drost veegt op 9 december om 20.00 uur bij Thuis in Wijk Centrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar alle romantische ideeën van tafel.

Schrijver en filosoof Jan Drost veegt alle romantische ideeën van tafel

Jan Drost (1975) heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. Hij schreef onder meer het boek 'Het romantisch misverstand. Anders denken over liefde'. Hij is ervan overtuigd dat denken ons vermogen tot liefhebben een goede dienst kan bewijzen en bespreekt in zijn lezing een aantal belangrijke ideeën over liefde en romantiek.

Idealen

Zo wil hij laten zien dat onze romantische idealen en opvattingen over seks van grote invloed zijn op ons zoeken naar en beleven van liefde. Zijn wij vrij als het op de liefde aankomt? Hebben wij iets over ons liefdesleven te zeggen? Of zijn wij weerloos overgeleverd aan Cupido, dat wispelturige engeltje dat ons te pas en te onpas met zijn pijlen bestookt of liefdeloos links laat liggen? Wie het wil weten komt luisteren en meepraten, want aan de hand van vragen uit het publiek wordt Jan Drost geïnterviewd.

Aanmelden

Toegangsprijs, aanmelden en meer info op www.iederal.nl/mijn-vehaal-jouw-vragen-met-jan-drost-in-alkmaar