Jesse Koeman en medewerkster Monique in de winkel in Purmerend.
Jesse Koeman en medewerkster Monique in de winkel in Purmerend. (Foto: Han Giskes)

Hoogland Vis pakt flink uit met feestdagen

ALKMAAR - We hebben bewust vroeg in de ochtend afgesproken. Desondanks is het al een en al bedrijvigheid bij Hoogland. Jesse Koeman en de medewerksters Jane en Monique zorgen dat alles piekfijn in de koelvitrines ligt. Het is duidelijk dat kerst 2020 een vroege en drukke start beleeft. De visspeciaalzaak, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn (2), Zwaag en Purmerend, pakt flink uit met de feestdagen. En doet daarmee zijn naam alle eer aan.

De liefhebbers van vis worden op hun wenken bediend. Dat is nooit anders geweest, maar nu - met de coronamaatregelen in het achterhoofd - zet Hoogland er nog een extra tandje bij. "De mensen moeten het nu thuis zoeken en vieren. De behoefte aan gezelligheid en lekker eten is er sowieso al met kerst, maar geldt in deze periode helemaal", aldus Jesse Koeman.

Kerstbrochure

Elk jaar laat Hoogland een luxe kerstbrochure met bestelformulier maken. "Daar wordt goed gebruik van gemaakt. Men bestelt vanuit de folder, krijgt een nummer mee en een dag voor Kerstmis kan men het ophalen. Op die manier kunnen we de bestellingen zo goed mogelijk stroomlijnen", weet Koeman uit ervaring. Het is trouwens ook mogelijk om via de website www.hooglandvis.nl een bestelling te doen.


De brochure dit jaar bevat opnieuw een grote hoeveelheid aanraders. Nieuw is de zogeheten Tatakischotel; kort gegrilde zalm en tonijn met specerijen en sesamsaus. "Om je vingers bij af te likken", meent Jesse. De luxe visschotel is een gouwe ouwe. Dat geldt ook voor de tapas-, haring- en gourmetschotel. De hapjesschotel is een lekkere doorloper. Wat te denken van kreeftensoep, vis amuses, een zalm- of krabsaladeschotel? Ze zijn allemaal uiteraard voor meerdere personen te bestellen. En degenen die liever verse oesters of levende kreeften eten kunnen zich eveneens verlekkeren bij Hoogland Vis.

Bekende klank

Hoogland Vis heeft een bekende klank in West Friesland. Het familiebedrijf zorgt al ruim 70 jaar voor verse vis in de regio en ver daarbuiten. "Wij zetten de tradities van de viswinkel die door onze grootvader in 1931 is gestart aan het Gouw in Hoorn voort. Uiteraard met moderne middelen en mogelijkheden", zo staat te lezen op de website.

Groothandel in Hoorn

De groothandel bevindt zich op het industrieterrein 'Hoorn 80' in Hoorn. Hier worden de diverse vissalades, verse-, gerookte- en gebakken vis op ambachtelijke wijze geproduceerd en geleverd aan hotels, restaurants, cateringinstellingen en supermarkten. De verse vis wordt gekocht op de afslagen in Nederland en België en wordt geïmporteerd uit diverse landen over de hele wereld. Kortom, bewijs genoeg om zeker te zijn van smakelijke feestdagen.