Na tweeëneenhalf jaar werd afgelopen zondag het project dichtdruk afgesloten.
Na tweeëneenhalf jaar werd afgelopen zondag het project dichtdruk afgesloten. (Foto: Marja Vleugel)

Project dichtdruk afgesloten

ALKMAAR – Na tweeëneenhalf jaar werd afgelopen zondag in intieme kring in de Bibliotheek Kennemerwaard het project dichtdruk afgesloten met een achtste en laatste presentatie. Nog net op tijd voordat de bibliotheek haar deuren weer moest sluiten.

Het project dichtdruk, ontstaan uit de behoefte van het Grafisch Atelier Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard te komen tot een samenwerking van tekst en beeld, werd een enthousiast samenkomen van verschillende disciplines. Het Grafisch Atelier zocht de kunstenaars, Reuring de dichters en middels een speeddate werden vervolgens acht verkozen kandidaten uit beide groepen aan elkaar gekoppeld. Alle zestien bevinden zij zich in allerlei stadia van hun kunstenaarschap, ontwikkeling, kunnen en leeftijd.

Speciale omslag

Tweeëneenhalf jaar lang presenteerde ieder kwartaal één duo hun werk, in de vorm van een gedicht en een prent in een speciale omslag. De duo’s bepaalden zelf hun thema, bron of onderwerp of werkwijze. Deze uiteindelijk acht uitgaven passen in een speciaal ontworpen portfolio. Er zijn nog enkele exemplaren te koop, zowel losse afleveringen als de verzamelmap. Voor informatie kunt u kontakt opnemen met het Grafisch Atelier Alkmaar, https://www.grafischatelieralkmaar.nl/.

Op www.reuringgedichten.nl meer over deze laatste presentatie.