Gideon Groosmuller
Gideon Groosmuller (Foto: Kenneth Nwosu Kenneth-fotografie)

Back 2 Basic viert 12.5 jaar met Open Dag

PURMEREND – Sportschool Back 2 Basic aan de Karekietpark bestaat 12.5 jaar. Op 1 maart is er gelegenheid even binnen te kijken tijdens de Open Dag van 10.00 tot 16.00 uur en te profiteren van een leuke actie: gratis inschrijven en de eerste maand sporten gratis. Daarbij is er natuurlijk een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Eigenaar Gideon Groosmuller zal met trots de rondleiding doen en vertellen over de bewogen geschiedenis van zijn sportschool. Die ooit klein en eenvoudig begon maar is uitgegroeid tot één van de grootste in Purmerend. Niet dat het zo voelt als je er binnen bent. Door de manier waarop de ruimte is ingedeeld en de apparatuur is geplaatst heeft Back 2 Basic zijn persoonlijke karakter waarmee het begon behouden.

Gideon startte de sportschool in 2007, tijdens zijn studie. "Sport was mijn passie, ik trainde zelf veel en wilde eigenlijk een kleine sportschool voor mezelf. Toen dit pand leeg kwam, een voormalige school en bibliotheek, ging ik ervoor. Het was een rommeltje maar ik knapte in de loop der tijd steeds meer op met hulp van mijn vader. Eind 2011 werd er asbest geconstateerd. Het pand werd per direct gesloten en alles werd eruit gesloopt. Eerst dacht ik dat het nooit meer goed zou komen, maar dit bood juist de mogelijkheid het te verbouwen zoals ik eigenlijk wilde. In januari 2012 gingen we weer open. Met een prachtige vloer erin, strakke hoge plafonds, een betere indeling, etc. Een echte upgrade dus."

De komst van het MBO als buur heeft de sportschool geen kwaad gedaan. Los van het feit dat het hele gebied flink is opgeknapt werkt Back 2 Basic nauw met de school samen. "Ik vind het belangrijk dat de jeugd sport, daarom betalen scholieren van het MBO aan het Karekietpark ook wat minder. Naast veel jeugd, lopen hier ook veel ouderen; een heel gemengd publiek. Er hangt een prettige sfeer in de sportschool. Iedereen voelt zich op zijn gemak, het is zeker niet alleen voor bodybuilders en krachtsporters."

De sportschool heeft een indrukwekkend aanbod. Er staan zo'n 60 apparaten, plus nog 25 cardio apparaten op de verhoging en 100 kleine machines. Een aparte hoek is ingeruimd voor het zeer uitgebreide aanbod aan losse gewichten en zware dumbbels. Alles toestellen staat ruim opgesteld en zijn gegroepeerd op spiergroep. Er is zaal voor Pole Fitness en een aparte vechtsportzaal, waar vanaf 8 jaar kickboksen wordt gegeven. Het uitgebreide damescircuit heeft zijn eigen hoek zonder afgesloten te zijn en is in volgorde van spiergroep opgesteld. En dan is er ook nog dat mooie uitzicht over de parkachtige omgeving. Het is goed. Op naar de 25 jaar!

Back 2 Basic, Karekietpark 18, Purmerend. Geopend: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 22.00 uur, in het weekend van 10:00 tot 16:00 uur.