Zo zag de slaapkamer er voor de opruimoperatie uit.
Zo zag de slaapkamer er voor de opruimoperatie uit. (Foto: aangeleverd)

Bedrijven in de bres voor Roos en Frits

Vervolg van voorpagina

eerste instantie zelf verantwoordelijk voor de schade die ze dagelijks ondervinden, maar een onsje méér hulp vanuit de politieke hoek zou geen kwaad kunnen.

Nu zijn het (opnieuw) Present Purmerend, de Waterlandse Uitdaging, Rabobank en De Graaf Recycling die gezamenlijk hun maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben genomen, door Roos en Frits te hulp te schieten. Martienke Oosterbaan van Present Purmerend: "We hebben deze hulpvraag via de Waterlandse Uitdaging uitgezet en hierop hebben zowel de Rabobank als De Graaf positief gereageerd. De Rabobank door medewerkers enkele uren te laten opruimen en De Graaf door een grote container neer te zetten."

Erika Hes van de Rabobank: "Normaal gesproken doen we dit soort dingen voor organisaties en instellingen. We kunnen natuurlijk onmogelijk elke met problemen kampende particulier helpen, maar dit geval vonden we zo schrijnend en nodig om hieraan onze medewerking te verlenen."

Ander bed

Op dezelfde dag werd er bij Roos en Frits via bemiddeling van de Linnenbank, een ander bed bezorgd en in elkaar gezet. De grote rotzooi is opgeruimd en nu ze ook nog op een goed bed kunnen slapen, kan de wederopstanding beginnen.

"Het kwartje is nu echt wel gevallen, we gaan er keihard tegenaan. We zitten nu alleen nog in de schuldhulpsanering. Het einde is in zicht", verzucht Roos tot slot.