Afbeelding
Ernst Jansz komt naar Roots aan de Zaan. (Foto: Marco Bakker)

Ernst Jansz & band bij Roots aan de Zaan

ZAANDAM - Ernst Jansz & band is op 29 februari te gast bij Roots aan de Zaan in De Pasveerzaal van FluXus.

Hoewel de nadruk bij Roots aan de Zaan vaak ligt op de anglo/ierse folk, is Ernst Jansz niettemin al jaren een vaste waarde in Zaandam. Drie maal speelde hij bij Roots aan de Zaan met zijn oergroep CCC Inc, Zijn aanstaande optreden met eigen band is ook alweer de derde keer in zes jaar tijd.

Doe Maar

Ernst Jansz' carrière gaat ver terug. Zijn eerste serieuze muzikale schreden zette hij in de jaren zestig met het nederfolk-instituut dat CCC Inc. heet. Met onder meer Henny Vrienten vond hij binnenlandse wereldfaam met de unieke -en Nederlandstalige- ska/reggae van Doe Maar. Na tropenjaren in het oog van de publicitaire storm en een hele rij grote hits bezweek Doe Maar, waarna de bandleden in de luwte weer hun eigen ding gingen doen.

Unieke plek

Met CCC en solo is het allemaal wat kleinschaliger, zoals bij Roots aan de Zaan. Naar aanleiding van zijn eerste (en uitverkochte) concert daar, nu zes jaar geleden, meldde Ernst: "Roots aan de Zaan is een van de gelegenheden waar ik graag naar terug wil. Een unieke plek in het Nederlandse muzieklandschap. Om kort te gaan: ik heb er heerlijk gespeeld."

De Neerkant

Hij komt nog één keer terug naar Zaandam, nu met zijn programma De Neerkant waarin de geest van CCC overigens duidelijk rondwaart: Neerkant is namelijk dat dorpje in de Brabantse Peel, waar CCC Inc. in 1970 een commune begon – een locatie waar Ernst zelf nog steeds woont. Het niet lang geleden verschenen gelijknamige album is een ode aan de tijd van weleer. De Neerkant geeft een duidelijk een beeld weer van wie Ernst Jansz is en waar hij muzikaal staat. Hij wordt begeleid door Aili Deiwiks (viool), Guus Paat (gitaren) en Richard Wallenburg (bas).

Aanvang

Het concert begint om 20.15 uur, de deur gaat een halfuur van tevoren open. Kaartjes kosten € 25.00, leden betalen € 18.00, er kan gereserveerd worden door een e-mail te sturen naar rootsaandezaan@gmail.com.

Meer info: www.rootsaandezaan.nl