Projecten indienen voor SamenLoop

ZAANSTREEK - Op 13 en 14 juni vindt de SamenLoop voor Hoop Zaanstad plaats in het Burgemeester In 't Veldpark te Zaandam. Wie een goed idee heeft waarmee je iets kunt betekenen voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten in de buurt, of een idee heeft dat bijdraagt aan het voorkomen van kanker kan de organisatie contacten. "We zijn heel benieuwd naar je initiatief, want misschien kunnen wij jouw project wel financieren."

Tot en met 28 februari is het nog mogelijk om projecten in te dienen. Het streven is om per SamenLoop maximaal vier lokale projecten te financieren. Na sluitingsdatum van inschrijving worden maximaal 150 aanvragen beoordeeld. Indienen kan per mail naar zaanstad@samenloopvoorhoop.nl.

Opbrengst

Met de opbrengst van de SamenLoop voor Hoop maakt het KWF gerichte ondersteuning en hulp uit de buurt mogelijk voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Per SamenLoop wordt zestig procent van de opbrengst besteed aan lokale projecten die kanker voorkomen of die (ex-)patiënten en hun naasten steunen. De SamenLoop voor Hoop Zaanstad stelt twintig procent hiervan beschikbaar aan het inloophuis Anna's Huis te Zaandam. Hierdoor blijft er nog veertig procent over voor andere lokale bestedingen.

Inloophuizen worden hier ook bij betrokken en kunnen twintig procent van de opbrengst ontvangen voor patiëntondersteuning in de regio. Via deze lokale projecten wil KWF maatschappelijke betrokkenheid vergroten zodat (ex-)kankerpatiënten en hun naasten meer steun ervaren tijdens en na de behandeling. Zie ook www.samenloopvoorhoop.nl./lokale-projecten.