Van brunch tot biefstuk: De Knip kan alles nog steeds thuisbezorgen.
Van brunch tot biefstuk: De Knip kan alles nog steeds thuisbezorgen. (Foto: aangeleverd)

Heerlijke kippetjes bij Kip&Zo

OUDKARSPEL – Gudy en Jeroen Zegers van Café de Knip en De Heerlijkheid zijn blij dat ze eindelijk weer eens hun vaste gasten mogen ontmoeten.

Bezorgen van maaltijden is een hit

Voor 1 juni, de datum dat de horeca eindelijk weer de deuren mag openen en maximaal dertig gasten mogen ontvangen, was het slechts mogelijk om maaltijden te bezorgen, al bleek dat voor De Knip wel een schot in de roos.

‘’Nog voor de lock down werd afgekondigd hadden we al vermoeden dat er iets zou komen. En op de bewuste zondagavond, toen om 17.30 uur de mededeling kwam dat een half uur later alle cafés en restaurants vanwege de coronacrisis hun deuren moesten sluiten, hadden wij gelukkig al een plan B klaar liggen: de maaltijden bezorgen,’’ zegt Gudy Zegers.

‘’Een belangrijke beslissing en dat heeft ons gedeeltelijk door de crisis geholpen. Op 1 juni mochten we weer gasten ontvangen, maar dat viel tegen. Je merkt duidelijk dat de mensen voorzichtig en afwachtend zijn. Ondanks dat we nu open mogen, voor slechts dertig personen, hebben we besloten om het bezorgen van maaltijden voort te zetten.’’

Kip&Zo

Café De Heerlijkheid, dat op 12 mei vorig jaar aan de Dorpsstraat de deuren opende, is elf weken lang niet open geweest. Alle aandacht was in deze periode nodig om de maaltijden te bezorgen. Maar ondertussen nam Jeroen Zegers de sloophamer ter hand en zorgde binnen korte tijd dat de voormalige snackbar omgetoverd werd tot een ruimte - Kip&Zo - waar maar liefst 48 kippetjes tegelijk gebraad kunnen worden. Het is een cafetaria met een stoere uitstraling geworden.

Bezorgen

Gudy: ‘’Voorlopig kunnen belangstellenden de kippen ophalen en later in het jaar kunnen de kippetjes ook aan huis bezorgd worden. We zijn blij met de verandering. Het is een nieuwe uitdaging en aan de reacties te horen blijkt het een goede stap te zijn. Ook onze zoon Roy die de scepter zwaait in De Heerlijkheid vindt het een welkome aanwinst voor onze onderneming.’’

Roy Zegers van De Heerlijkheid is trots op het nieuwe concept: Kip&Zo.