Ingrid en Jan Abbo zijn blij dat ze eindelijk weer hun gasten kunnen ontvangen.
Ingrid en Jan Abbo zijn blij dat ze eindelijk weer hun gasten kunnen ontvangen. (Foto: Theo Annes).

‘Toch weer even ouderwets gezellig’

OUDKARSPEL – Het is allang bekend dat ’t Karrewiel van Jan en Ingrid Abbo gaat sluiten. Het verzoek om twee appartementen te bouwen is al goedgekeurd, maar het is nog even wachten op de benodigde papieren.

Gezelligheid op anderhalve meter afstand

Tot die tijd wil Jan nog graag de deuren van zijn café openen. Natuurlijk op gepaste wijze, met anderhalve meter afstand.

Jan: ‘’Op tweede Pinksterdag zijn we 's avonds open gegaan. Maar het was allemaal nogal mak. Op vrijdagavond 5 juni was het met 24 gasten wel weer heel gezellig. Ouderwets gezellig zou ik zeggen. En natuurlijk volledig gedacht aan de RIVM-voorschriften. We denken nog twee of drie maanden het café open te kunnen houden. Maar alles hangt af van wanneer het sein op groen gaat om te gaan verbouwen. We hadden wel allerlei leuke dingen georganiseerd maar door het coronavirus kon dat allemaal niet doorgaan.

Appartementen

Het is natuurlijk jammer dat er geen animo is om ’t Karrewiel over te nemen. Helemaal niet in deze onzekere tijden. Het pand stond al een jaar te koop, maar er was geen interesse. Dus hebben we zelf plannen gemaakt om twee appartementen te bouwen en dat gaat gelukkig door. Maar zover is het nog niet. Onze gasten zijn van harte welkom en we maken er, ondanks de corona ellende, nog een gezellig tijd van!’’