Het echtpaar Drost-Kramer was op 2 juni 65 jaar getrouwd. Ze kregen onder andere bezoek van de burgemeester.
Het echtpaar Drost-Kramer was op 2 juni 65 jaar getrouwd. Ze kregen onder andere bezoek van de burgemeester. (Foto: aangeleverd)

65 jaar getrouwd: vanaf de babybox samen

ZUID-SCHARWOUDE - Het echtpaar Drost- Kramer was op 2 juni 65 jaar getrouwd. Voor burgemeester Leontien Kompier het eerste bruidspaar dat ze sinds de uitbraak van het coronavirus kon bezoeken. "Ik ben heel blij dat ik u hier in deze zonnige tuin kan feliciteren."

Het echtpaar kent elkaar al sinds de babybox: "Onze moeders waren vriendinnen in Noord-Scharwoude. We kennen elkaar sinds onze geboorte en zijn in 1955 getrouwd. We kennen elkaar dus al ruim tachtig jaar."

Meneer Drost is 84 jaar, mevrouw Drost- Kramer 83 jaar. Ze zijn samen ook nooit meer uit de omgeving vertrokken. "We zijn in 1955 getrouwd en hebben vijftig jaar in Noord-Scharwoude gewoond." Sinds vier jaar hebben ze een aanleunwoning van BuitenZorg in Zuid-Scharwoude. Op de begane grond met een klein tuintje. Maar voor deze gelegenheid mogen ze gebruik maken van het grasveld achter hun woning. Daar zitten ze met vijf van hun zes kinderen met partners. "De oudste dochter kon helaas niet komen", verklaart mevrouw Drost.

Eigenlijk zouden ze hun 65-jarig huwelijk vieren in het restaurant van de Bolle Buik in Heerhugowaard. "We hadden dat in februari al gereserveerd", zegt meneer Drost, "maar we kregen al snel een telefoontje dat dat vanwege het coronavirus niet door kon gaan. Tja, het is zoals het is." Nadat de kinderen de deur uit waren heeft het echtpaar veel gereisd met de camper. Vooral naar Noorwegen. "Wij vinden het daar zo mooi. En je kunt er zo fijn wandelen." Want actief zijn ze altijd geweest: wandelen en fietsen. Weg met de camper zit er al een aantal jaren niet meer in. Net als wandelen en fietsen. Maar ze vermaken zich nog prima. Meneer Drost schildert nog bij Atelier 6. De kinderen zijn al net zo honkvast als hun ouders: ze wonen allemaal in de buurt. En dat komt goed uit in deze tijd. "Zij doen de boodschappen voor ons."

De foto op het gebakje is hun trouwfoto: toen waren ze dus 18 jaar (mevrouw) en 19 jaar oud.